RECENZE: Babovřesky 2: Co si Zdeněk Troška připravil pro jejich obyvatele tentokrát?

Praha - Babovřesky se vracejí do kin. Premiéra již druhého dílu se promítala včera večer na pražském Smíchově. Režie a scénáře se ujal opět Zdeněk Troška za asistence Marka Kališe.

Uvedení filmu bylo lehce narušeno hokejovým zápasem České republiky se Spojenými státy. Veronika Žilková dokonce zmínila, že hokejisté nyní hrají v Soči hůře než ve filmu. Po zhlédnutí filmu se všichni odebrali do klubu Lávka, kde pokračovali v zábavě.

Psali jsme:
Premiéra Babovřesk 2: Potlesk, smích a hokej
Ve filmu si zahráli Jan Dolanský, Lucie Vondráčková, Lukáš Langmajer, Pavel Kikinčuk, Veronika Žilková a mnoho dalších známých jmen. Ve filmu se objevili i čeští hokejisté jako jsou Ondřej Pavelec, Jiří Tlustý, Jakub Kovář či Jakub Voráček.

Po čase se opět dostáváme do malé vesničky Babovřesky. Parta českých hokejistů sem přijíždí získat formu. Vše samozřejmě zachytí zvědavá Horáčková, která dostane nápad seznámit svoji vnučku a vnučky svých kamarádek s hokejisty. Kdo by mohl být lepšími partnery pro vnučky než bohatí a úspěšní hokejisté. Začíná tak kolotoč úsměvných událostí, které nakonec vedou k poněkud jinému výsledku, než na jakém se kamarádky smluvily.Do Babovřesk přijíždí také kontrolor z Prahy, který má odhalit zpronevěření peněz místního starosty. Na popud anonymního oznámení začne pátrat po zmizelých penězích. Aby toho nebylo málo, byla manželka starosty kontrolorovou přítelkyní ze střední školy. Po „špenátových koláčcích" se kontrolor odváže a vznikne opět mnoho vtipných událostí, které nakonec vyústí v dobrý konec. Kam peníze zmizely, se nakonec dohledá. Kdo a proč v tom má prsty je více než jasné – Horáčková.Další zajímavou postavou je místní farář, který vždy ochotně naslouchá všem hříchům kamarádek okolo Horáčkové. Problém však nastává, kdy má být přeložen. Jak se Lukáš Langmajer jakožto místní farář nakonec vypořádá se svým přeložením?Komedie je lehkým oddechovým filmem, co potěší fanoušky filmů, jako jsou Kameňák či Slunce, seno. Troška zde opět ukázal, že má cit pro natáčení komedií z vesnického prostředí. Jako každý jeho film, jsou i Babovřesky založeny na typicky českém laskavém humoru.

Související

Slavnostní premiéra filmu Babovřesky 3, Praha 21. 1. 2015

Troškovy Babovřesky 3 za dva týdny vidělo přes 107.000 lidí

Praha - Lidovou komedie režiséra a scenáristy Zdeňka Trošky Babovřesky za dva dva týdny od premiéry vidělo přes 107.000 návštěvníků, kteří v pokladnách 84 kin nechali 14,5 milionu korun. Babovřesky 3 vedou ve víkendové návštěvnosti kin, ale zájem o pokračování je menší než v případě předchozích dílů. Vyplývá to z údajů Unie filmových distributorů.

Více souvisejících

Film Babovřesky Zdeněk Troška Lukáš Langmajer

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy