Film Hodinový manžel kráčí do finále. Na co se můžeme těšit?

Nebývá pravidlem, abychom mohli nahlédnout přímo pod pokličku filmařům při běžném pracovním dnu. Jedno červencové pondělí se tato eventualita stala skutečností, v Nymburce jsme mohli sledovat vrcholící práci tvůrců nové české komedie Hodinový manžel, jejímž mediálním partnerem EuroZprávy jsou.

V slunečném odpoledni s několika mraky na obzoru, hrozícími dešťovými kapkami dojíždíme díky péči Hollywood Classic Entertainment na Palackého třídu v Nymburce. Ostříží zrak policistky nás propouští přímo „na plac", konkrétně před restauraci U Gregorů, v níž se nacházejí hlavní představitelé natáčeného filmu. Čtveřice protagonistů pod filmovými jmény Jakub, Honza, Milan a Kryštof sedí u okna a přesně podle popisu práce hodnotí dění na ulici. Na té je v souladu se scénářem několik komparsistů, přistavený autobus a filmová zastávka.

Protahujeme se do zadního traktu restaurace, kde nacházíme na záběr čekající Zuzanu Norisovou. Práce lidově řečeno „odsýpá", herci se střídají, na odpočinek je opravdu jen chvilička. Navíc dorazila očekávaná přeháňka, takže se mírně posouvá filmový plán. Opakují se interiérové scény, štáb nám dovoluje nakouknout na jejich zaznamenávání, ochotní herci po skončení záběru ještě chvíli posedí u stolu, ovšem s ohledem na pohled proti oknu je snaha udělat nějaký kloudný snímek téměř odsouzená k zániku.

Následuje krátká pauza, ve které se upřesní informace spojené s tiskovou konferencí, a v ní se také podaří odchytit první fakta z chystané komedie. Čtyři přátelé hodlají pozvednout úroveň u nás nepříliš viděného vodního póla založením klubu Bojující Lachtani, proč by nakonec ne, když mají k dispozici bazén. Jenže přichází nesmlouvavý zásah hygieničky, bazén je bez vody a čtveřice bez šance svůj sen uskutečnit. Rozhodnou se proto přežít jako „hodinoví manželé". Podle oficiálních synopsí se jejich podnikání dostane do oblastí, kdy vyvolá nevoli u jejich přítelkyň a manželek, ovšem tvůrci rozhodně odmítali prozradit cokoliv víc, aby zachovali filmovou pointu. Proto na tiskové konferenci jenom zopakovali základní data a zejména producent Igor Konyukov pochvalně ocenil přístup města Nymburk, které jim při jejich práci vyšlo maximálně vstříc. Společně s herci zalitoval, že práce v této lokalitě končí. Byli jsme totiž přítomni poslednímu natáčecímu dni.

Koho ve filmu uvidíme je zřejmé z fotodokumentace, jednotliví protagonisté i popsali své postavy, bohužel Zuzana Norisová (s ohledem na opravdu epizodní scénu, kterou ten den absolvovala) na tiskovku nedorazila, tak se nepovedlo získat její názor na specifickou profesi, kterou celkem často najdete na internetu jako pracovní nabídku. Otázky se točily i kolem již zmíněného vodního póla, ale David Novotný v roli Honzy velice razantně odmítl eventualitu, že by se v rámci propagace filmu on a jeho kolegové propůjčili třeba k exhibičnímu zápasu.

Na herce čeká ještě čtyřdenní natáčení na Slovensku, chystané na srpen, pak už přijdou na řadu dotáčky a následná postprodukce. Hodinový manžel by se měl v našich kinech objevit krátce před koncem roku, přesné datum premiéry bylo stanoveno na 25. prosince.

EuroZprávy.cz jsou mediálním partnerem tohoto filmu.

Související

Manžel na hodinu

Úspěšní snímek Hodinový manžel se vrací v novém pokračování

Praha - Nový snímek Manžel na hodinu je pokračování mimořádně úspěšné české komedie z roku 2014, který sleduje další osudy čtveřice hráčů vodního póla z Nymburku, kteří začali pracovat jako hodinoví manželé – Milana, Honzy, Jakuba a Kryštofa. V hlavních rolích Bolek Polívka, David Novotný, David Matásek a Lukáš Latinák.
Film Hodinový manžel: Na závěr celé akce proběhla obligátní „tiskovka“. Té se kromě čtyřky herců zúčastnili i režisér Tomáš Svoboda a producent Igor Konyukov.

Hodinový manžel se „provrtá“ do kin už o Vánocích!

Praha – Největší filmový trhák Česka a Slovenska letošního roku je na cestě do kin, která ovládne už 25. prosince! V nové komedii Hodinový manžel, která diváka zaručeně vyléčí z vánočního stresu, se představí slavní herci v rolích, v nichž jste je ještě neviděli. O hudbu k filmu, která už nyní úspěšně zaplavuje česká rádia, se postaraly kapely Portless a Peter Bič Project.

Více souvisejících

Film Hodinový manžel

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Joe Biden

Biden má obavy o průběh prezidentských voleb

Americký prezident Joe Biden si není jistý, zda nadcházející volby prezidenta USA proběhnou v klidu, a to kvůli kontroverzním vyjádřením republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Uvedla to televize ABC News.

včera

včera

Povodně způsobilo rekordně deštivé počasí, zjistili meteorologové

Počasí nám v září připravilo nejedno překvapení. Tím největším byla čtyřdenní srážková epizoda, která vyvolala povodně. Není se čemu divit, když dokonce padl nový rekord denního úhrnu srážek. V pátek to potvrdil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy