Agentka Scullyová bude hvězdou Netflixu, tentokrát v roli "železné lady"

Herečka Gillian Andersonová, známá českým a slovenským divákům jako agentka Scullyová v seriálu Akta X, si ve čtvrté řadě historického seriálu The Crown o době panování Alžběty II. zahraje britskou premiérku Margaret Thatcherovou. Na svém webu to uvedla televize Sky News.

"Jsem nadšená, že se mohu připojit a že budu mít příležitost ztvárnit tak komplikovanou a kontroverzní ženu," uvedla Andersonová. "Thatcherová byla nepochybně impozantní osobnost, já chci ale prozkoumat, co bylo pod povrchem, a troufám si říci, že jsem se zamilovala do ikony, která, ať už milovaná, anebo opovrhovaná, definovala svou dobu," dodala.

Výběr herečky pro roli někdejší "železné lady" potvrdila na twitteru společnost Netflix.

Královnu Alžbětu II. v třetí řadě seriálu hrála Olivia Colmanová, která letos v únoru získala Oscara za ztvárnění královny Anny Stuartovny ve filmu Favoritka. Colmanová si v roce 2011 zahrála ve filmu Železná lady po boku Meryl Streepové.

Gillian Andersonová (herečka) seriál The Crown kultura seriály Margaret Thatcherová

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 12 minutami

před 32 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 45 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Pokles cen potravin? Naopak, většina z nich v dubnu zdražila, tvrdí ČSÚ

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy