Comic-Con v Praze: Představitel Hellboye uchvátil české fanoušky, vzpomínal na Havla

Za obrovského zájmu českých fanoušků vystoupil dnes na pražském festivalu Comic-Con herec známý hlavně jako představitel Hellboye Ron Perlman. Stovky příznivců herce i jím ztvárněného rudého démona s upilovanými rohy bavil vyprávěním o tom, jak báječně se mu hraje v maskách, jak jeho kariéru odstartoval slavný film Jméno růže nebo že mu v době, kdy měl málo práce, zachránil život dabing a jeho výjimečně hluboký hlas. Vzpomínal i na natáčení Hellboye a filmu Blade2 v Praze, na bývalého prezidenta Václava Havla a chystá se navštívit všechny bary, které si tehdy v Praze oblíbil.

Festival Comic-Con od pátku navštěvují tisíce lidí, množství v nich přicházejí do O2 Universa v kostýmech hrdinů z filmů, seriálů či komiksů. Iva Pavlousková, která mediálně zastupuje organizátory akce, dnes ČTK řekla, že se prodalo již 22.000 vstupenek. Festival končí v neděli.

Upon seeing Batman and Robin en route from the bus, I thought: I'm home!Three hours without the toddler (left full-bellied sleeping on her dad's chest), one talk, one panel, and feeling alive among my people.#ComicConPrague pic.twitter.com/FLzQZN2eoi

— Julie Novakova (@Julianne_SF) February 8, 2020

Prostory místa setkání fanoušků sci-fi, fantasy, hororu a příbuzných žánrů jsou rozdělené na množství zón, kde se konají besedy, přednášky, soutěže v kostýmech, fotografování, autogramiády a další program. Na besedu s Perlmanem čekali lidé půl hodiny a hlavní sál zcela zaplnili.

Devětašedesátiletý herec v dobré náladě přes hodinu odpovídal na jejich dotazy a vzpomínal na natáčení. Hrál v mnoha filmech a televizních seriálech už v 80. a 90. letech. Poprvé ho obsadil režisér Jean-Jacques Annaud do filmu Boj o oheň (1981), situovaného do pravěku, kde představoval jednu z ústřední trojice postav neandrtálců.

Tentýž režisér jej využil i do svého dalšího známého díla, do snímku Jméno růže (1986), kde ztvárnil postavu hrbáče Salvatoreho. V obou filmech, podobně jako v mnoha dalších, strávil před natáčením mnoho hodin v maskérně, ale vůbec si na dlouhé přípravy k natáčení nestěžuje. "Vždy jsem strávil v maskérně mnoho hodin. Ale nebylo to těžké, těžké je být horníkem, těžké je učit děti, těžké je být matkou, pracovat denně v bance deset hodin, to je těžké, ale kdo by nechtěl být Hellboyem," řekl a podobně jako mnohokrát během besedy si vysloužil potlesk.

V 90. letech Perlman hrál ve filmech Dobrodružství Hucka Finna, Ostrov Dr. Moreaua, Vetřelec: Vzkříšení, Nepřítel před branami nebo Blade 2. Po mnoha vedlejších rolích přišel v roce 2004 komiksový hrdina Hellboy. Dnes děkoval režisérovi Guillermovi del Toro, který pro roli Hellboye obhajoval Perlmana přesto, že studio chtělo obsadit někoho známějšího, jako třeba Vina Diesela. "Neměl jsem tak velké jméno, přijímám to s obrovskou pokorou, nikdy jsem nic takového nezažil, to se v Hollywoodu nestává, lidé se svých vizí tak nedrží, prostě to nějak udělají. On se rozhodl, že to bude po jeho, nebo to nebude vůbec. Nikdy ho za to nepřestanu milovat," řekl dnes. Kostým na Hellboye si prý oblékal dvě hodiny a další čtyři hodiny pak trval make-up.

Perlman se dnes dotkl i obav ze změn klimatu, které sdílí a obává se o život svých dětí. "Globální oteplování bude velkým problémem pro příští generace," uvedl. Jako nemenší problém vidí Donalda Trumpa v čele USA, podle něj ničí demokracii. Vyznal se také z obdivu k Václavu Havlovi. "Považoval jsem ho za ohromně progresivního, velmi lidského politika, který zvládl uchvátit českého ducha. Češi mají specifickou osobnost. Je zajímavé, jak dlouho jste si v historii vládli, dohromady to bylo tak 60 let ... ale zvládli jste to přečkat, teď si zase vládnete sami," řekl americký herec, který prý Prahu s její dlouhou historií miluje.

Comic-Con Comic-Con Prague Ron Perlman Praha kultura Václav Havel

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 27 minutami

před 33 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 5 hodinami

před 6 hodinami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Na Ukrajině podle analýzy zemřelo 50 tisíc ruských vojáků. Zraněných jsou statisíce

Během konfliktu na Ukrajině zahynulo už přes 50.000 příslušníků ruské armády. Uvedla to ve středu zpravodajská televize BBC s odvoláním na své redaktory, nezávislý zpravodajský web Mediazona a dobrovolníky. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy