Český slavík Mattoni 2014: Absolutním slavíkem je Karel Gott. Kompletní výsledky zde

Praha - Českým slavíkem se letos opět stal zpěvák Karel Gott, z prvenství se radoval podevětatřicáté. Mezi zpěvačkami zvítězila Lucie Bílá, která si ocenění odnáší posedmnácté. V kategorii hudebních skupin největší počet bodů získal Kabát. Výsledky ankety Český slavík Mattoni 2014 byly dnes večer vyhlášeny ve Státní opeře v Praze. Gott je rovněž Absolutním slavíkem s největším počtem bodů. Objevem roku se stala zpěvačka Elis.

V kategorii zpěváků skončil na druhém místě Tomáš Klus, který před dvěma lety dokázal Gotta z trůnu sesadit. Třetí příčka letos patří Richardu Krajčovi."Tohle není sedmnáctý Slavík, tohle je třicet let práce," zmínila při přebírání vítězné ceny Bílá. Za ní se stejně jako loni umístila Lucie Vondráčková, bronz letos připadl Ewě Farné.Po roční pauze si letos pro nejvyšší ocenění přišla skupina Kabát, za sebou nechala kapelu Chinaski. Loňský vítěz Kryštof se letos musí spokojit s bronzem.Vedle hlavních kategorií byli vyhlášeni i vítězové dalších kategorií. Slavíkem bez hranic je slovenská kapela No Name, nejoblíbenější písničkou posluchačů Rádia Impuls je Zakázané uvolnění od Michala Hrůzy a Nejstreamovanější skladbou na internetu je píseň V blbým věku od zpěváka Xindla X, jehož vlastní jméno je Ondřej Ládek. Hvězdou internetu je písničkář Voxel.Do ankety, jejíž uzávěrka byla 23. listopadu, přišlo 131.991 hlasů. Loni to bylo zhruba 119.000 hlasů. Během dnešního předávání cen vystoupila například Lucie Bílá, Karel Gott, Eva Pilarová nebo Chinaski. Ceny letos přišly předat mimo jiné topmodelky Karolína Kurková a Linda Vojtová. Na začátku slavnostního večera se vzpomínalo také na zesnulé hudebníky - Petra Hapku, Petra Skoumala a Ivetu Bartošovou.

Přehled vítězů ankety Český slavík za rok 2014:Absolutní slavík - Karel Gott

Kategorie zpěváků:     1. místo - Karel Gott     2. místo - Tomáš Klus     3. místo - Richard Krajčo

Kategorie zpěvaček:     1. místo - Lucie Bílá     2. místo - Lucie Vondráčková     3. místo - Ewa Farna

Kategorie hudebních skupin:     1. místo - Kabát     2. místo - Chinaski     3. místo - Kryštof

Kategorie Objev roku: Elis

Kategorie Slavíci bez hranic (slovenští interpreti): skupina No Name

Kategorie Hvězda internetu: Voxel

Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls: Zakázané uvolnění (Michal Hrůza)

Cena za nejstreamovanější českou skladbu: V blbým věku (Xindl X)

SLEDOVALI JSME ON-LINE:

22:50 Předávání cen ankety Český slavík Mattoni 2014 je u konce, stejně jako náš ON-LINE. Děkujeme za pozornost!22:47 Bývalá první dáma Dagmar Havlová vyhlašuje kategorii Absolutní vítěz. Je jím zpěvák Karel Gott. "Měl jsem opravdu dobrý rok. Vydal jsem album, které vyšlo s pomocí přátel. A za to jim moc děkuji," říká absolutní vítěz. 22:41 Cenu v kategorii Objev roku přichází vyhlásit Michal Hrdlička s Lucií Borhyovou. A vyhlašují, že vyhrává Elis. Mladá zpěvačka děkuje prostřednictvím písně.

22:37 Vystupuje Aneta Langerová. Zpívá píseň s názvem "Tráva".

22:34 Karolina Kurková ukončuje hlasování v kategorii Objev roku.

22:25 Dominik Hašek předá Zlatého Slavíka. Vítězem je Karel Gott. Místo děkování zpěvák sděluje dojmy ze svého turné, které v současné době absoluvuje. A sklízí ovace.

22:20 Stříbrného Slavíka v kategorii Zpěváci vyhlašuje slavný fotograf Jan Saudek. Vyhrává zpěvák Tomáš Klus. Není přítomen, proto posílá zdravici.

22:25 Dominik Hašek předá Zlatého Slavíka.

22:20 Stříbrného Slavíka v kategorii Zpěváci vyhlašuje slavný fotograf Jan Saudek. Vyhrává zpěvák Tomáš Klus. Není přítomen, proto posílá zdravici.

22:15 Se skladbou "V blbým věku" vystupuje Xindl X, který už na pódiu jednou byl kvůli převzetí ceny.22:13 "Třetí místo v kategorii zpěvák získává Richard Krajčo," vyhlašuje Halina Pawlovská. Zpěvák děkuje ze záznamu.

22:12 - ZE ZÁKULISÍ: Měli jste vidět výraz Dominika Haška, když mu Gábina Partyšová tvrdila, že ho líbala na ústa. Dominik uvedl, že si to nepamatuje a začal rudnout. Gábina ho dlouho nenapínala a prozradila mu, že líbala pouze jeho figurínu v muzeu voskových figur. Kdo si v tu chvíli nejvíc oddychl byla zřejmě Haškova partnerka Libuše Šmuclerová. Gábina každopádně nyní už ví, že umí Dominátorovi zahrát i mezi betony.

22:11 Nyní přichází na řadu kategorie Zpěváci. Nominováni byli: Michal David, Vojta Dyk, Karel Gott, Tomáš Klus, Richard Krajčo a Daniel Landa.22:06 Libor představuje cenu Hvězda Internetu. Cenu vítězi má předat Linda Vojtová se svým dědečkem Vadimem Petrovem. 22:01 - ZE ZÁKULISÍ: "Já už moc ven nechodím. Maximálně tak do nevěstince. Ale na Slavíka sem vyrazil," uvedl v zákulisí fotograf Jan Saudek.

22:00 Po vyhlášení vítěze leteckého zájezdu od cestovní kanceláře Alexandria, vystupuje Lucie Bílá. Zpívá píseň s názvem Modi, v doprovodu Petra Maláska.21:48 TRAPNÁ SITUACE - nikdo netleská: Na pódium ochranka přivádí Pavla Novotného ve svěrací kazajce a s roubíkem. Má předat cenu interpretovi, který byl letos nejsledovanějším na internetu. Kvůli roubíku ale nemůže, a tak se role ujímá Libor Bouček. Vítězem je Xindl X.21:43 - ZE ZÁKULISÍ: Gábina Partyšová a Pavel Novotný se právě před kamerou TN usmířili. Gábina za Pavlem došla, on byl milý. Ona mu řekla, ať je na ty celebrity hodnější, že bude mít lepší karmu. Pavel jí řekl, že druhé dítě ho změnilo, že trochu ubere a na závěr řekl, že to Gábině hodně sluší.

21:42 Vystupuje Ondřej Brzobohatý a Peter Cmorik se skladbou Vietor.

21:41 - ZE ZÁKULISÍ: Partyšová ukázala, že na společenské akce nosí pružný šátek, aby mohla posilovat triceps. A také to ukázala, jak to dělá a ukázala pár cviků.FOTO21:40 Zlatého Slavíka v kategorii "Hudební skupina" získává kapela Kabát. Cenu jim předává krásná Karolina Kurková. 21:35 Na druhém místě skončila kapela Chinaski. "Moc si toho vážíme...Chceme poděkovat našim přítelkyním," děkuje frontman kapely Michal Malátny za Stříbrného Slavíka.

21:34 - ZE ZÁKULISÍ: "Mám Tobíka, je mu už pět let, žijeme v Miami a tak toho využíváme. Snažím se, aby hodně sportoval a byl hodně venku," odkryla Karolína Kurkova soukromí a doplnila, že je čas začít pracovat na dalším miminku.

21:33 Bronzového Slavíka v kategorii "Hudební skupina" má kapela Kryštof. Cenu za ni přebírá moderátor večera Libor Bouček.

21:30 V kategorii "Hudební skupina" byli nominování: Divokej Bill, Chinaski, Kabát, Kryštof, Olympic a Ortel.

21:29 - ZE ZÁKULISÍ: "Nejsem žádný velký běhač. Chci začít hrát tenis a sportovat," uvedla modelka Karolína Kurkova a fotbalista Marek Jankulovski se nabídl, že by Karolínu rád trénoval.21:20 Vystupuje kapela Chinaski. V exkluzivní premiéře hrají píseň "Každý ráno".

21:19 - ZE ZÁKULISÍ: "Zpívám dlouho, ale pořád mám trému. A moje rituály? Před vystoupením si dám kalcimu a pivo namíchané s vodou. Aby rozpustilo hleny. A proč pivo ředím? Nejsem pivař, to by nešlo," prozradila Hanka Zagorová.

21:18 Název nejoblíbenější písničky posluchačů Rádia Impuls za rok 2014 přichází sdělit jeho generální ředitel Jiří Hrabák. Vítězem je píseň Zakázané uvolnění od Michala Hrůzy, který se ze zdravotních důvodů nemůže zůčastnit.

21:12 Nyní zpívá Hana Zagorová. Vybrala si písničku s názvem "Můj chlap".

21:10 Na pódium přichází moderátorka Adéla Banášová. Vítězem v kategorii Slavíci bez hranic se stává kapela No Name.

21:08 - ZE ZÁKULISÍ: "Já nejsem nervák na zpívání, ale na schody. Těch se opravdu bojím. Já na ně byla nervák, když mi bylo 20 let a teď to lepší rozhodně není," prozradila v zákulisí Eva Pilarová.

21:06 Zlatou Slavicí se stává Lucie Bílá. "Tohle není 17. Slavík - tohle je 30 let práce," děkuje zpěvačka svému týmu. "Vážím si toho víc, než si myslíte," dodává.

FOTO

21:05 - ZE ZÁKULISÍ: Markéta Konvičková právě Gábině Partyšové prozradila, že se na své vystoupení vůbec netěší, protože včera jí kvůli nemoci odešly hlasivky.

21:02 - ZE ZÁKULISÍ: Gábina Partyšová a Pavel Novotný se do začátku přenosu usmířit nedokázali. Svědčí o tom slova Partyšové. Právě pronesla, že v zákulisí se může kolem ní procházet každý. Úplně každý, až na Pavla

21:00 Jako poctu Evě Pilarové zpívají její hity Debbi, Lo Hrůzová a Markéta Konvičková. I Eva Pilarová získává svého Slavíka.

21:00 - ZE ZÁKULISÍ: Adéla Banášová se přesvědčila, jaké úskalí s sebou nese přímý přenos ze zákulisí. Když jí Gábina položila první dotaz, ozvalo se dlouhé éééééhmmm... Až pak se Banášová rozpovídala.

FOTO

20:57 Libor Bouček vyzpovídal gurmánského experimentátora Láďu Hrušku, který pro něj má recept - skvělé banánové jednohubky. 

20:50 - ZE ZÁKULISÍ: Režisér přenosu právě vyzval účinkující, aby výrazně zkrátili své děkovné proslovy, že jinak hrozí, že přenos "přeteče" přes danou minutáž.

20:45 Stříbrnou Slavicí se stává Lucie Vodráčková. Na ceremoniálu chybí, a tak poslala zdravici z Kanady. Cenu za ni přebírá otec.

20:42 Bronzovou Slavicí je Ewa Farna. "Děkuji všem. Hudba je to, co chci dělat," říká při děkovačce.

FOTO

20:38 V kategorii zpěvačka jsou letos nominované: Monika Absolonová, Iveta Bartošová, Lucie Bílá, Ewa Farna, Aneta Langerová a Lucie Vondráčková.

20:36 - ZE ZÁKULISÍ: Radek Banga prozradil v zákulisí, že Karel Gott rád vypráví vtipy. Když měl nějaký Gottův vtip zopakovat na kameru, tak uvedl, že je tak rozklepaný ještě, že si na nic nevzpomene.

FOTO

20:29 Večer začíná v opravdu velkém stylu. Na úvod zpívají duet Karel Gott a Radek Banga. Píseň se jmenuje Tak pojď se mnou.

FOTO

20:20 Právě teď začíná slavnostní předávání cen ankety Český slavík Mattoni 2014. "Je neuvěřitelné, že výsledky Českého Slavíka letos vyhlašujeme už po devětačtyřicáté. To už je skutečně rozměr tradice," říká moderátor večera Libor Bouček.

20:15 - ZE ZÁKULISÍ: Karel Gott se Gábině Partyšové doslova vetřel k mikrofonu a měli spolu velmi lehký neformální rozhovor. Gábina se přiznala, že Gottovy písně miluje a ráda si je zpívá nahá ve sprše.

19:53 Gábina Partyšová v zákulisí vyzpovídala jednoho z herců, kteří budou předávat jednu z cen. Michal Novotný jí mimo jiné přiznal, že je momentálně bez partnerky. Gábina mu řekla, že je taky bez partnera, že by někdy mohli svůj čas spojit a dělat něco příjemného společně.

19:50 Hosté přicházejí do Státní opery. Prochází se po chodbách a pomalu se usazují na svá místa. Mezi hosty je například zpěvák Marek Ztracený.

19:48 Moderátorka Gábina Partyšová zpovídá moderátora večera Libora Boučka, který přiznává trému: "Buší mi srdce a přemýšlím, co všechno jsem zapomněl."

FOTO

FOTO

19:03 Moderátorka Gabriela Partyšová, která na Nově moderuje i Snídani s Novou, se připravuje na přímý přenos ze zákulisí Českého slavíka. Je nervózní?

18:21 V zákulisí nechybí samozřejmě ani zpěvačka Lucie Bílá, která má zcela nový účes.

FOTO

18:04 Podívejte se na rozhovor se zpěvačkou Debbi, která bude večer zpívat.

17:50 Generálka je úspěšně u konce. Podium je nyní prázdné, hlídá ho ochranka. Účinkující se přesouvají do šaten, kde se líčí a oblékají na slavnostní ceremoniál.

FOTO

16:34 Na generálce jsou přítomni Hana Zagorová, Eva Pilarová, Lenka Hrůzová, Karel Gott či skupina Chinaski.

15:49 Předávání cen ankety Českého slavíka se zúčastní i Radek Banga z Gipsy.cz. 

15:15 V naprostém utajení začíná generální zkouška. Nesmí se fotit a celý objekt hlídá ochranka.

Kdo na Českém slavíku vystoupí?

Během předávání vystoupí Lucie Bílá, Karel Gott, Chinaski, Aneta Langerová, Xindl X, Ondřej Brzobohatý, Peter Cmorik, Hana Zagorová, Radek Banga, Eva Pilarová, Debbie, Lo Hrůzová, Markéta Konvičková a další. Interpreti i kapely budou vystupovat na živo.

Související

Ewa Farna, Český slavík 2023

Český slavík 2023: Ewa Farna absolutní vítězkou. Triumfovali také Ztracený, kapela Kabát a Václav Neckář

Ewa Farna (30) se stala nezpochybnitelnou hvězdou večera na udílení Českého slavíka. Nejenže získala zlatou sošku v kategorii Zpěvačka roku, přičemž porazila legendární Lucii Bílou (57), ale triumfovala i jako absolutní vítěz Slavíka. Její tvář v okamžiku vyhlášení jména mluvila sama za sebe – byla úplně překvapená. Během emocionálního projevu se zpěvačce nedokázaly ubránit slzy. Do síně slávy Českého slavíka vstoupil Václav Neckář. Cenu za objev roku dostala Tereza Balonová. Ocenění v 61. ročníku hudební ankety převzaly v pražském Foru Karlín. 

Více souvisejících

Český slavík Lucie Bílá Karel Gott

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy