Morricone, Tarantino a ČNSO v Abbey Road uvedli soundtrack k Osmi hrozným

Londýn - V londýnských nahrávacích studiích Abbey Road se slavnostně sešli Ennio Morricone, Quentin Tarantino a Český národní symfonický orchestr, aby společně uvedli nový film Osm hrozných s Morriconeho strhující hudbou.

Spolu s herci Kurtem Russellem a Waltonem Gogginsem, režisér Tarantino bedlivě sledoval práci Morriconeho, který dirigoval Český národní symfonický orchestr na živé nahrávce hudby k Osmi hrozným. Ta vyjde v nejbližší době na vinylu. Při nahrávání jednoho z hlavních témat hudby k filmu si členové ČNSO mohli připomenout, jak náročné je natáčení bez možnosti střihu.Právě dvouminutové trumpetové sólo, kterého se zhostil Jan Hasenöhrl, jistě potěší milovníky hudby Ennia Morriconeho. Fanoušci, kteří si předem album objednají, získávají možnost obdržet jednu desku z této edice ručně orazítkovaných vinylů přes www.thehatefuleightsoundtrack.com.

Morricone, Tarantino, Russell, Goggins a členové Českého národního symfonického orchestru se během natáčení podepsali na slavnou zeď ještě slavnějšího studia v Abbey Road. Stěna byla po dobu nahrávání vyzdobena uměleckým graffiti filmu Osm hrozných, který právě získal 3 nominace na Zlatý glóbus včetně kategorie nejlepší původní hudba.

Tarantino, jako celoživotní obdivovatel Morriconeho díla, použil jeho hudbu ve svých posledních pěti filmech. Nyní je to však historicky poprvé, kdy Morricone nahrál zcela původní hudbu k Tarantinově filmu. Navíc od posledního westernu, ke kterému Morricone zkomponoval hudbu, tedy filmu Hodný, zlý a ošklivý, uplynulo více než 40 let.

Soundtrack k filmu Osm hrozných se skladbami Ennia Morriconeho vyjde u Decca Records celosvětově 18. prosince 2015. Western Osm hrozných bude mít v USA premiéru 25. prosince 2015. Po omezenou dobu se bude promítat v exkluzívním formátu 70 mm Ultra Panavision. Od ledna 2016 se pak objeví v rozšířenějším, digitálním formátu. V České republice bude film uveden od 7. ledna 2016.

The Hateful Eight / Osm hroznýchScénář a režie: Quentin TarantinoProducent: Richard N. Gladstein, Stacey Sher a Shannon McIntoshVýkonní producenti: Georgia Kacandes, Harvey Weinstein a Bob WeinsteinHudba: Ennio MorriconeHudbu nahrál Český národní symfonický orchestr

Související

Předávání Zlatých glóbů

Zlatý glóbus: Nejlepším filmem je drama 1917, uspěl i Tarantino

Zlatý glóbus pro nejlepší film v kategorii drama dnes získal válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese, který si odnesl rovněž ocenění za režii. Film, který zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války, tak překvapivě porazil favorizované snímky Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.

Více souvisejících

Quentin Tarantino Ennio Morricone (skladatel) Český národní symfonický orchestr

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

NATO míří k tomu, aby překročilo červené čáry na Ukrajině, varuje Maďarsko

Severoatlantická aliance intenzivnějším financováním války na Ukrajině činí mílové kroky směrem k tomu, aby překročila dříve stanovené červené čáry. Podle agentury MTI to prohlásil šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy