Již zítra ocení ty nejlepší české hudební interprety anketa Žebřík

Plzeň – Plzeňské DEPO2015 se již zítra 11. března stane dějištěm slavnostního vyhlášení vítězů hudební ankety Žebřík 2015. Večerem provede Barbora Poláková a Tomáš Hanák. Návštěvníci se mohou těšit také na mnoho hudebních vystoupení.

Během 24. ročníku Hudebních cen Žebřík budou předány ceny pro skupinu, album, zpěváka, zpěvačku, objev, skladbu či videoklip roku. Nejvíce cen si mohou odnést kapely Kryštof a Chinaski, obě byly nominované hned ve čtyřech kategoriích. V těsném závěsu za nimi se pak drží hudební duo Slza a zpěvačka Barbora Poláková. Dvě nominace obdrželi Aneta Langerová, David Koller a kapela Tata Bojs. Pouze jedno želízko v ohni pak mají Tomáš Klus, Ewa Farna, kapely Jelen, Mydy Radycad a další.

Ani letos však nebude chybět udělení ceny za Průser roku. Akcí roku se mohou letos stát festivaly Colours of Ostrava, Rock for People, Hrady.cz, Trnkobraní nebo turné kapely Kryštof s názvem Srdcebeat. O svou kategorii nepřijdou ani filmoví fanoušci, kteří tentokrát vybírali ze snímků Domácí péče, Padesátka, Ztraceni v Mnichově, dokumentu skupiny Imodium Autentik či „šampióna" letošního Českého lva filmu Kobry a užovky.

Kromě předávání cen se mohou návštěvníci těšit na vystoupení několika hudebních interpretů. Jako první se na hlavním pódiu představí zpěvačka Kateřina Marie Tichá s kapelou, po ní se pokusí diváky roztančit energičtí Mydy Radycad. Své velké československé turné na Žebříku odstartuje slovenská kapela No Name a nebude chybět ani vystoupení Barbory Polákové, která v Plzni předvede svůj první mimopražský koncert. Sestavu pak doplní Marpo & Trouble Gang, kapela Tata Bojs a formace Jelen.

Celý večer bude vedlejší stage patřit především taneční muzice. O ní se postará DJ Friky, DJ Robot či DJ Roxstar. Oficiální afterparty potrvá až do páté hodiny ranní. Lístky budou k dispozici i na místě. Za klasickou vstupenku zaplatíte 350 korun, za speciální VIP pass pak 990 korun.

Související

Miloš Zeman

Češi považují Zemana a Soukupa za největší průser

Zpěvákem roku se v anketě Žebřík stal Marek Ztracený. Filmem roku je Dukla 61, dvoudílný televizní film režiséra Davida Ondříčka o neštěstí v dole Dukla v Havířově v červenci 1961. V kategorii Album roku zvítězil Tomáš Klus s nahrávkou Spolu.

Více souvisejících

Žebřík Music Award

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy