REPORTÁŽ: Diváky potěšil zpěvák roku Tomáš Klus, roztančili Mydy Rabycad a rozezpívali "speciální" No Name

Plzeň - 24. ročník prestižních cen ankety Žebřík, která se konala 11. března v plzeňském DEPU2015 už zná své vítěze. Triumfovali Kryštof, ceny si odnesli i Tomáš Klus, No Name, Ewa Farna a další.

Plzeň, 11. 03. 2016DEPO2015Krátce po půl osmé diváky do celé ankety přivítala, a následně celým večerem provázela usměvavá dvojice - Barbora Poláková a Tomáš Hanák, která rozhodně nešetřila svým smyslem pro humor.

Než bychom řekli "Žebřík", byla na pódiu první z účinkujících - Kateřina Marie Tichá, která se následně vyměnila s Mydy Rabycad v čele se sympatickou a věčně usměvavou Žofií Dařbujánovou. Dále nechyběli ani No Name, Barbora Poláková, Marpo, Tata Bojs a Jelen. Pojďme ale nyní k jednotlivým kategoriím a jejich vítězům.

Na Žebříku triumfovali Kryštof, kteří si odnesli cenu v kategorii Skupina roku, Album roku, Skladba, Zpěvák a Akce roku. Za nejlepší videoklip označili čtenáři iReportu "poblázněný" klip od Barbory Polákové k tracku Nafrněná, a skladbu roku si obhájila skupina Slza s trackem Katarze. Objevem roku se pak stal mladý a sympatický písničkář Thom Artway. Zpěvačkou roku se stala Aneta Langerová, a v kategorii Zpěvák roku si své místo obhájil a nejen fanoušky svou účastí potěšil Tomáš Klus.

I No Name se zastavili na pódiu vícekrát. Kromě toho, že v rámci hudebních cen Žebřík 2015 odehráli první koncert a zahájili tak své "S láskou tour 2015" se pak na pódium vrátili i podruhé, a to pro cenu v kategorii Speciální cena magazínu iReport.

Mezi dalšími oceněnými se píší i Chinaski, Ewa Farna, Klára Vytisková, Cocotte Minute, Mydy Rabycad, Support Lesbiens, Jelen či Imodium. V nehudebních kategoriích Film se umístili filmy Padesátka a Ztraceni v Mnichově. Další kategorie pak byla Festivaly, kde se na první místě objevila svou rodinnou amotsférou oblíbená série festivalů od Hrady.cz a rockerský ráj - Rock for People.

O výsledcích celé ankety rozhodovali fanoušci umělců a čtenáři iReportu. Za celý večer bylo pak rozdáno 28 sošek a kromě Anety Langerové, Kryštofů a Kláry Vytiskové si pro ceny přišli všichni nominovaní.

"Finále v DEPU2015 bylo letos zase o něco delší než minule - v tomhle ohledu Žebřík nemá mezi jinými anketami obdoby, a tak jsme s napětím očekávali, jestli už to přece jen není moc. Nabitý program, super výkony účinkujících a skvělá atmosféra nás ale přesvědčili o tom, že tahle specifická kombinace slavnostního ceremoniálu, indoor festivalu a celonoční párty funguje," okomentoval akci ředitel cen Jarda Hudec.

SKUPINA1. Kryštof2. Mandrage3. Chinaski

ALBUM1. Srdcebeat - Kryštof2. Rockfield - Chinaski3. Rituál, kmen a srdce a kmen - Cocotte Minute

SKLADBA1. Katarze - Slza2. Ty a já - Kryštof3. Nafrněná - Barbora Poláková

VIDEOKLIP1. Nafrněná – Barbora Poláková2. Katarze - Slza3. K.I.D. - Support Lesbiens

ZPĚVÁK1. Tomáš Klus2. Richard Krajčo3. Michal Malátný

ZPĚVAČKA1. Aneta Langerová2. Ewa Farna3. Klára Vytisková

OBJEV1. Thom Artway2. Mydy Rabycad3. Jelen

AKCE1. Hrady.cz2. Srdcebeat tour – Kryštof3. Rock for people

FILM1. Padesátka2. Ztraceni v Mnichově3. Autentik - Imodium

PRŮSER1. Ortel2. Superstar3. Český slavík

iReport Žebřík Music Award Tomáš Klus

Aktuálně se děje

před 48 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy