Skupina Lucie brzy představí nový klip k písni Amerika

Praha - Legenda české rockové scény 90. let, skupina Lucie, představí při třech exkluzivních open-air koncertech v Čechách a na Moravě + jednom halovém na Slovensku nový videoklip k písni Amerika.

Na klipu se podílelo celkem pětadvacet kameramanů a videoklip se odehrává na mnohých známých místech. Točilo se hlavně v O2 Areně v Praze, také, v Ostravě, Hradci Králové, Brně, pražském Retru, Karlových Varech, ale také v Londýně.

Klip vznikl při natáčení celovečerního dokumentárního filmu k výročí třiceti let existence skupiny. O hudbu a text písně se postarali všichni čtyři členové dohromady.

Dá se očekávat, že hlavní částí programu koncertů budou především zásadní skladby dlouholeté a úspěšné kariéry Lucie, ale doufáme také v mnohá narozeninová překvapení. Lucie a její tým v současnosti pracují na vizuální a zvukové podobě těchto koncertů.

Sérií československých koncertů slaví Lucie třicáté výročí od svého prvního koncertního vystoupení. Lucie je obrovským pojmem české hudební scény (několik ocenění Anděl a Český slavík). Za všechna tři svá první studiová alba získala Diamantovou desku za 100.000 prodaných nosičů, celkové prodeje všech alb dohromady šly přes milion nosičů. Když se předloni opět dali dohromady, turné bylo vyprodané včetně tří koncertů v pražské O2 Areně. To z Lucie učinilo první skupinu v historii, které se podařilo této mety dosáhnout.

Související

Skupina Lucie představuje chystaný klip k písni Amerika

Nominace cen Žebřík ovládla skupina Lucie, vítěz bude znám 8. března

Nominace hudebních cen Žebřík ovládla skupina Lucie, která získala celkem šest nominací. Dalším favoritem je se třemi nominacemi Tomáš Klus. Dvě naděje na úspěch mají Barbora Poláková, Marpo, Monkey Business, Mydy Rabycad a Thom Artway. Pět nominovaných v každé z deseti kategorií vzešlo z prvního kola hlasování veřejnosti. ČTK o tom informoval ředitel soutěže Jaroslav Hudec.

Více souvisejících

Skupina Lucie

Aktuálně se děje

před 51 minutami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Trumpova ex-asistentka Hope Hicksová vypovídá. Měla popřít aféru Stormy Daniels

Trumpova bývalá hlavní asistentka Hope Hicksová v pátek vypověděla, že jí v posledních dnech prezidentských voleb v roce 2016 sdělil, aby popřela, že by měl sexuální vztah s pornohvězdou Stormy Danielsovou.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy