Američtí Cage The Elephant předvedou nejdivočejší vystoupení letošního roku

Praha - Americká rocková parta, která ve své tvorbě neotřele míchá prvky indie, punku a noise představí své čtvrté album poprvé v Praze.

Kapelu vynesla na první místa alternativních žebříčků deska Melophobia z roku 2013, která přinesla jedinečnou směs šedesátkového garážového rocku, sedmdesátkového punku a osmdesátkového alt-rocku. Jejich první deska s názvem Thank You Happy Birthday z roku 2011 se umístila na druhém místě v Billboard Top 200 chart a stala se jedním z nejlepších rockových alb toho roku.

Album Tell Me I'm Pretty které vyšlo loni posunují Cage the Elephant hranice, které nastavili svou předchozí deskou Melophobia. To bylo nominováno na Grammy za Nejlepší alternativní album. Zpěvák Matt Shultz o desce říká: "S touhle deskou jsme chtěli být průhlednější, chtěli jsme zachytit sentiment každé písničky a emoce, které vyvolávají, a to maximálně upřímně." Výsledkem je jejich dosud nejsilnější a nejsoustředěnější album. Většinu písniček nahráli hned napoprvé a zachytili tak svou syrovou a divokou koncertní energii.

Zdroj: YouTube

Cage the Elephant bez přestávky koncertují jak na samostatných turné, tak po boku The Black Keys, Foo Fighters, Muse či Queens of the Stone Age. Prosluli svými divokými koncerty a Matt Shultz má pověst ulítlého a nebojácného frontmana, který dělá na pódiu nevídané věci. The Times o něm napsali: "Charismatický zpěvák Matt Shultz skončil polonahý v publiku, které ho v extázi nosilo nad svými hlavami".

V Praze své premiérové sólové vystoupení předvedou 22.srpna v Lucerna Music Baru a už teď se předpokládá, že tento koncert bude jeden z nejdivočejších  letošních  vystoupení u nás.

Související

Více souvisejících

skupina Cage The Elephant Lucerna Music Bar Koncert

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy