Kam vyrazit? Známe červnové divácky nejoblíbenější festivaly různých žánrů

Liberec - Festivalová sezóna se rychle blíží, a pro některé začala již prvními Majálesy napříč celou Českou republikou. Nevíte, kam na počátku léta vyrazit? Poradíme vám celkem 10 tipů na divácky nejoblíbenější a nejúspěšnější festivaly různých žánrů.

Metalfest Open Air 2016 (3.6. - 5.6. 2016)Amfiteátr Lochotín, PlzeňMetalfest v Plzni je už velmi uznávanou metalovou tradicí. Fanoušci si tento festival našli a oblíbili nejen pro jeho skvělou hudební dramaturgii mnoha žánrů metalu, ale i pro jeho jedinečné přírodní prostředí, ve kterém se koná. Letošními headlinery festivalu jsou například severští Bohové symfonického metalu Nightwish, hrůzostrašní Lordi, Sirenia, Stratovarius nebo například Amorphis.

JamRock 2016 (3.6. - 5.6. 2016)Areál Pod Rozálkou, ŽamberkJamRock v Žamberku je čím dál více oblíbenější a oblíbenější festival, který každoročně nešetří bohatým line-upem. Letos na festivalu vystoupí například teenagerkami oblíbený Voxel nebo Sebastian. Příznivci tvrdého metalu si zde též najdou "to svoje", protože na festivale sólově vystoupí i kapela Dymytry.

Votvírák (10.6. - 13.6. 2016)Areál letiště Milovice, MiloviceKam jinam jet slavit festivalovou sezónu, než na Votvírák, který je vlastně takovou oslavou české a slovenské hudby. I zde letos uvidíme spoustu zajímavých umělců, mezi kterými je například skupina Wohnout, Mandrage, Kryštof a další. Své místo působení si zde najde hned několik generací, protože na festivale vystoupí se zajímavým programem již tradičně i Jaroslav Uhlíř.

Motákfest 2016 (11.6. - 12. 6. 2016)Sportovní stadion TřeběticeMultižánrový hudební festival bez zbytečné komerce. 6.ročník nabídne plno zajímavých jmen. Festival je určen i pro rodiny s dětmi. Akce se koná ve sportovní areálu v přírodě, což je pro takovéhle akce výborné. Mezi vystupujícími je například ZakázanÝovoce, Krucipüsk, Vilém Čok & Bypass, vypsaná fiXa, POLEMIC, Maniac nebo Blue Moon.

Topfest (11. 6. 2016)Slavkov u BrnaAgentura Topfest Vás zve na festival plný hudebních hvězd s bohatým doprovodným programem. V doprovodném programu festivalu uvidíte i populární bavičské a silácké vystoupení ŽELEZNÉHO ZEKONA. Jedinečná zábavná silácká show s humorem a vtipem. Zekonova show, to je kompletní program pro varieté, galavečery i venkovní prezentace. Vystoupí například Chinaski, Čechomor, Všichni Svatí, Desmod nebo Miro Žbirka.

Aerodrome festival (15. 6. 2016)Praha, O2 arénaAerodrome festival 2016 přiveze do Prahy několik oblíbených rockovek - Korn, Bring Me The Horizon a chybět nebude ani Billy Talent.

Bernard Fest 2016 (17. 6. - 19. 6. 2016)HumpolecTaková malá oslava piva se koná v polovině června v jeho "rodném" Humpolci. V rámci programu vystoupí slovenští No Name, Xindl X, Horkýže Slíže nebo Mandrage. Festival je doprovázený bohatým programem pro malé i velké.

Rychtář Fest 2016 (18. 6. 2016)Amfiteátr Rychtář, Hlinsko czUž jste někdy viděli pohromadě 101 zvířat? Na festivale v Hlinsku se to může stát! Na festivale vystoupí Sto zvířat, a aby tam těch zvířat nebylo málo, přijede své kolegy podpořit i oblbená skupina Jelen. O závěr večera se postará kapela Kryštof.

Vysmáté Léto 2016 (25. 6. 2016)KadaňOd roku 2004 se v královském městě Kadaň koná festival Vysmáté léto. Do nádherného areálu, který lemuje z jedné strany řeka Ohře a z druhé Kadaňský hrad, se každoročně sjíždí tisíce fanoušků tuzemské hudby. Festival se dvěma pódii nabízí v rámci jednoho dne nejen vyváženou skladbu žánrů, ale i komfort spojený s akcí pořádanou uvnitř města. I zde se na vás těší kapela Chinaski, Kryštof, Jelen či Anna K.

Související

Ilustrační foto

V Brně se konal studentský majáles, přišly tisíce lidí

Brno - Dějištěm bujarých oslav se dnes dopoledne stalo náměstí Svobody v Brně, odkud po slavnostním přestřižení pásky vyrazil směrem na výstaviště majálesový průvod. V jeho čele jelo několik aut s menšími pódii, na nichž hrály kapely jako Mandrage nebo Vypsaná fixa.

Více souvisejících

Majáles

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 21 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy