Barbora Poláková pustila do světa nový klip, se kterým má nevídané plány

Praha - Barbora Poláková má venku nový, v pořadí druhý klip ke svému loňskému debutu, který stále patří mezi nejprodávanější alba v Česku. Pro klip zvolila úvodní píseň Generace a podobně jako v případě úspěšného videoklipu Nafrněná v něm lze vidět nejednu známou tvář, ale i spoustu humoru.

Klip je navíc jen první částí unikátního konceptu, v jehož rámci se jeho dalších pěti verzí zhostí pět střihačů různých generací. "Natočilo se téměř sedm hodin materiálu a bylo nám líto ho vyhodit. Několikrát se stalo, že výstup jednoho nebo dvou lidí byl tak vtipný nebo zajímavý a přesný, že by vystačil na celý klip. Pak už na tu myšlenku skvěle navázal koncept různých generací střihačů. Moc se těším na to, jak stejný materiál zpracují různé oči, různé povahy, různé zkušenosti jednotlivých střihačů," vysvětluje Barbora Poláková myšlenku, která nemá v dějinách českého videoklipu obdobu.

Poláková, která je autorkou námětu společně s Terezou Kopáčovou klip režírovala, zastupuje generaci třicátníků. Kdo bude reprezebtovat další generace, tedy dvacátníky, čtyřicátníky, padesátníky, šedesátníky a sedmdesátníky, je zatím tajné. Jisté ale je, že vzhledem k množství natočeného materiálu půjde vždy o vlastně úplně nový klip.

Zdroj: YouTube

"Nabízela se jednoduchá varianta sestříhat ještě jednu verzi klipu. Od ní jsme se v diskusi postupně dostali k myšlence, která se zdála být velmi ambiciózní, ale vznikl nápad, který prvotní lítost nad nevyužitým materiálem přetavil do nosné a originální myšlenky. Totiž posunout přístup ke zpracování natočeného materiálu k jedinečnému konceptu," konstatuje Lukáš Skalník Executive Producer Nomad Films Prague.

Materiál, z nějž budou střihači čerpat se natáčel v květnu na Plaveckém stadionu v Podolí a na Velodromu Třebešín,  kromě Polákové se v něm představí například Marie Štípková, Ivan Lupták, Tomáš Měcháček, Václav Jiráček, Markéta Stehlíková či členové Barbořiny kapely.

Poláková píseň zazpívá naživo na některém z chystaných festivalových vystoupení jako například Colours of Ostrava, Benátská noc nebo Open air festival na Okoři. Na podzim je pak naplánováno postupného uvedení dalších verzí videoklipu, následovanéé klubovým turné.

Festivalová vystoupení Barbory Polákové:

25.6., Praha - Metronome festival2.7., Hejnice - Městské slavnosti15.7., Mlékojedy - Beach park16.7., ValMez - Gulášfest17.7. ,Hranice na Moravě - Grill fest17.7., Ostrava - Colours of Ostrava22.7., Horšovský týn - Městské slavnosti23.7., Kolín - Beatfest30.7., Liberec - Benátská noc3.8., Olomouc - Horní náměstí6.8., Hodonín - Svatovavřinecké slavnosti13.8., Sušice - Šumava Rocks20.8., Okoř - Open air festival27.8., Brno - Mariánské léto3.9., Kladno - Městské slavnosti9.9., Zábřeh - Hudební festival10.9., Liberec - Manhattan 201617.9., Znojmo - Vinobraní28.9., Litvínov - Městské slavnosti1.10., Plzeň - Pilsnerfest

Související

Více souvisejících

Bára Poláková

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 6 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 6 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy