Filip Renč je hospitalizován. Novým režisérem muzikálu Mefisto je Zdeněk Zelenka

Praha - Filip Renč je hospitalizován a právě ze zdravotních důvodů momentálně ukončil svou práci na muzikálu. Zasáhne tato radikální změna nějak běžného diváka?

Naštěstí ne! Filip Renč jako zkušený režisér vybudoval stabilní základ průběhu celého muzikálu v kooperaci s celým autorským týmem. Když nastane podobná situace, je běžnou praxí, že se nový režisér vybírá z nejbližšího okolí. Pomyslné žezlo proto po Filipovi převzal Zdeněk Zelenka, který má s režírováním mnohaleté zkušenosti, a vzhledem k tomu, že je autorem libreta a zná muzikál ze všech potenciálních náhradníků nejlépe, byl požádán o převzetí režie právě on. Filipova spolupráce je zastavena proto, že nikdo není v současné době schopný odhadnout, jak dlouho bude hospitalizován a neví se ani doba následné rekonvalescence.

„Nic se nemění, zkoušky muzikálu beze změn dál probíhají podle stávajícího již předem naplánovaného harmonogramu a v současné době se vyrábí dekorace a šijí kostýmy. Premiéra muzikálu Mefisto bude 3. 11. a předpremiéra 1. 11. 2016, některá představení jsou již dokonce vyprodaná" uvedl výkonný producent Michal Mückstein, a dodává, „Filip udělal kus práce a v tomto duchu se přípravy ponesou dál, jen pod vedením Zdeňka Zelenky."

Sám Zdeněk Zelenka komentuje situaci slovy: „Jsem nucen zrušit skoro všechny mé pracovní závazky a totálně přeorganizovat svůj čas, abych se mohl zcela věnovat muzikálu Mefisto. Je to výjimečná situace, nikdo nemohl předpokládat, že něco takového nastane. Naštěstí mám za sebou oporu celého souboru, který si je vědom situace a musím říct, že všichni skvěle spolupracují." Zdeněk má díky svým předchozím zkušenostem výhodu a profesionálně se ujal pozice. Ještě totiž zbývá zařídit spousta věcí, například se jedná o tom, kdo propůjčí hlasy Hospodinovi a Luciferovi a to se šeptá, že to budou velká jména. V plánu jsou ještě kostýmní zkoušky, finalizuje se scéna, hudba je již hotová a od 15. září se opět rozjede kolotoč zkoušek.

Teď účastníky čeká dvoutýdenní plánovaná přestávka, kdy ale přípravné práce dále probíhají. Mimo jiné čeká Jana Kříže s Ivanou Korolovou premiéra písně z muzikálu, kterou zazpívají na akci Psí den s Prahou 13, která se bude konat teď o víkendu 3. 9. 2016 v Centrálním parku Lužiny.

Všichni zainteresovaní mají před sebou ještě velký kus cesty k premiéře, ale s vervou s jakou se pustili do zkoušek se jim muzikál určitě vydaří. A vzkaz herců Filipovi: „Přejeme tímto Filipovi brzké uzdravení a těšíme se, až mezi nás zase přijde."

Související

Jubilejní 100. repríza úspěšného muzikálu Mefisto

Jubilejní 100. repríza úspěšného muzikálu Mefisto

Ďábelský muzikál Mefisto odehrál 100. reprízu a nejen na diváky čekalo plno překvapení. Velkolepě pojatý muzikál měl premiéru v listopadu 2016 a během té doby si u publika získal pověst jednoho z nejúspěšnějších hudebních projektů současné divadelní scény. Výkony herců ocenila i kritika a Josef Vojtek si za titulní dvojroli Mefista/Fausta odnesl prestižní divadelní Cenu Thálie. A čím bylo výročí tak výjimečné?
muzikál Mefisto

Muzikál Mefisto se ponese v duchu stých výročí. Oslaví 100. představení

Praha - Velkolepý muzikál Mefisto slaví své 100. představení spolu s republikou. Ve čtvrtek 22.11. se v Divadle Hybernia po děkovačce uskuteční velkolepá oslava za přítomnosti hrajích herců, alternujících herců a jednoho vzácného hosta. Následně jsou zváni všichni diváci do foyer na slavnostní přípitek a rozkrojení dortu s herci muzikálu Mefisto, kde proběhne autogramiáda a focení.

Více souvisejících

muzikál Mefisto Zdeněk Zelenka (režisér)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Zdroj: Petr Nutil

Další zprávy