Fenomenální kytaristka a spoluhráčka Michaela Jacksona Jeniffer Batten míří do České republiky

Praha - Letošní ročník festivalu Kytara napříč žánry představí ve třech českých městech ženu, jejíž energie a talent stále berou dech. Jeniffer Batten, americká kytaristka, multimediální umělkyně se představí ve dvou různých rolích.

Muzikantská kariéra Jeniffer Batten začala v polovině 80. let, kdy hrála ve spoustě stylově různorodých kapelách. V roce 1987 však uspěla v konkurzu a stala se kytaristkou doprovodné kapely Michaela Jacksona. S ním také spolupracovala na celém Bad Tour, která vidělo přes 4 miliony lidí. Později spolupracovala s Jacksonem na Dangerous a HIStory Tour.

Zdroj: YouTube

Dalším výrazným úspěchem byla spolupráce s Jeffem Beckem, která zahrnovala alba Who Else a You Had It Coming. „Spolupráce s Michaelem Jacksonem byla skvělá škola, ale v zákulisí jste si s ním nepopovídali. Poslední čtyři minuty show, kdy jsme ještě na pódiu hráli mohutné finále, Michael už ujížděl s ochrankou pryč z haly či stadiónu," vzpomíná Jennifer, a komentuje i další svoje kolegy: „Jeff Beck zase hrál na pódiu tak nahlas, že jeho zesilovače zvukaři v sálech do pět tisíc lidí vůbec nezapojovali do pultu..."

„V lednu 1993 hrála Jeniffer Batten v přímém přenosu po boku Michaela Jacksona pro 1,5 miliardy lidí v 80 zemích v přestávce amerického Superbowlu," připomíná ředitel festivalu Stanislav Barek a dodává: „My jsme ale rádi, že letos ji budeme moci představit coby vynikající sólistku mimopražskému publiku, v Praze pak jako pedagožku a zejména jako protipól i partnerku našich spíše akustických Kytarových rebelek, Dagmar Voňkové a Jany Šteflíčkové."

Festivalové turné odstartuje ve středu 12. října v Táboře a uzavře v sobotu 15. října ve Varnsdorfu sólovými koncerty, v Praze povede ve čtvrtek 13. října workshop v sídle společnosti Kytary.cz a v pátek 14. října posílí sestavu Kytarových rebelek: společně s legendární Dagmar Voňkovou a originální Janou Šteflíčkovou vystoupí na klíčovém koncertu letošního festivalu Kytara napříč žánry v Městské knihovně.

Jeniffer Batten Michael Jackson Koncert

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 20 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy