Depeche Mode vydají nové album Spirit. A přijedou zahrát také do Prahy

Miláno, Praha - Depeche Mode, jedni z nejvlivnějších umělců moderní hudby, dnes oznámili na speciální akci v Miláně, že v květnu 2017 vyrazí na světové turné na podporu svého nové studiového alba Spirit, které má vyjít na začátku roku 2017.

Krátce po vydání alba vyrazí na Global Spirit Tour a poskytnou celoživotním i novým fanouškům příležitost vidět skupinu v rámci průlomové a silně emotivní show.V rámci první části Global Spirit Tour vystoupí Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher před více než 1,5 milionem fanoušků v 32 městech v 21 zemích po celé Evropě. Turné začíná ve stockholmské Friends Areně a představí se na fanoušky oblíbených místech včetně pařížského Stade de France, San Siro v Miláně a Olympiastadion v Berlíně. Turné zahrnuje i nové stadiony, jako jsou London Stadium, Otkritie Arena v Moskvě a Veltins-Arena v německém Gelsenkirchenu. Evropská koncertní série bude zakončena 23. července 2017 v rumunské Kluži. Kompletní termíny turné a další informace naleznete níže.V návaznosti na evropské turné v létě 2017 bude Global Spirit Tour pokračovat v Severní a Jižní Americe. The Global Spirit Tour je osmnácté turné Depeche Mode a půjde o první vystoupení kapely po více než třech letech. Depeche Mode na posledním turné Delta Machine vystoupili před více než 2,5 miliony fanoušků na vyprodaných koncertech po celé Evropě a Severní Americe a turné bylo jedním z největších a nejprodávanějších turné roku 2013. Na Global Spirit Tour bude kapela pokračovat ve svém charitativním partnerství se švýcarským výrobcem hodinek Hublot s cílem informovat a získávat fi nanční prostředky pro charitativní projekt Charity: Water, jehož posláním je poskytovat všem obyvatelům planety nezávadnou pitnou vodu.Spirit bude čtrnáctým studiovým albem těchto hudebních průkopníků, které navazuje na kritikou velice kladně přijaté album Delta Machine z roku 2013, které se v 26 zemích umístilo v první pětce hitparád a na prvním místě v 12 zemích. Album Spirit produkoval James Ford, zakládající člen skupiny Simian Mobile Disco, jehož nedávné produkční práce zahrnují alba Florence and the Machine nebo Arctic Monkeys. Album Spirit bude vydáno celosvětově na počátku roku 2017 u společnosti Columbia Records.Ve svém komentáři v Miláně Dave Gahan poznamenal: „Jsme mimořádně hrdí na zvuk a energii alba Spirit a jsme rádi, že se vrátíme na turné, kde se o nj podělíme s našimi fanoušky po celém světě". Depeche Mode doposud prodali více než 100 milionů desek a vystoupili pro více než 30 milionů fanoušků po celém světě. Depeche Mode nicméně odmítají usnout na vavřínech jako skupina, kterou zástupy hudebníků označují jako svou inspiraci a kritika přímo zbožňuje. Spirit a Global Spirit Tour jsou připravené psát další kapitolu v této historii hudební inovace a kritického a komerčního úspěchu kapely.Kapela vystoupí v Praze 24. května 2017 v Eden Aréně.

Související

Depeche Mode ve studiu.

Depeche Mode oznámili další dva koncerty v Česku

Legendární anglická kapela Depeche Mode se také v příštím roce vrátí do České republiky. V pondělí oznámila další šňůru v rámci turné Memento Mori, která odstartuje v lednu. Pražské zastávky připadají na konec února. "Depešáci" u nás vystoupí i tento měsíc.

Více souvisejících

Depeche Mode

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 4 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno včera

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

včera

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

včera

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

včera

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

včera

včera

včera

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno včera

Náhle zemřela herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let

Českou hereckou obec zasáhla během prvního květnového víkendu velmi smutná zpráva. Ve věku 59 let zemřela známá herečka Simona Postlerová. O jejím úmrtí informoval Nadační fond Dvojka srdcem na sociální síti. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy