Na festivalu Mighty Sounds vystoupí nejslavnější gypsy-punková kapela

Praha/Tábor – Festival Mighty Sounds láká na slavná jména. Do Tábora v létě přijedou nejlepší představitelé gypsy-punku, divocí Gogol Bordello.

Americká skupina Gogol Bordello se považuje za nejslavnější představitele gypsy-punku. Jejich účast nyní ohlásil festival Mighty Sounds, který proběhne v červenci v Táboře na letišti Čápův dvůr.

Gogol Bordello vznikli v roce 1999 a svou energickou a zábavnou hudbu předvedou každoročně na asi dvě stě koncertech. Zakladatelem je ukrajinský hudebník Eugene Hutz, který se rozhodl smísit národnosti ve skupině a vytvořit tak zajímavý mix hudebních vlivů.

Koncerty Gogol Bordello stojí na směsi polky, gypsy, punku, ale najdeme i stopy metalu, rapu, flamenca, roots reggae nebo italských spaghetti westernů. Typický je pro ně nadhled a humor, který fanoušky nabíjí pozitivní energií. Gogol Bordello vystoupili na festivalech Coachella, Lollapalooza nebo Glastonbury. Poslední album vydali v roce 2013 pod názvem Pura Vida Conspiracy.

Třináctý ročník festivalu Mighty Sounds láká na mnoho žánrových jmen. Organizátoři již ohlásili účast interpretů Dubioza Kolektiv, Cock Sparrer, Acidez, Jaya The Cat, Lion´s Law, Agnostic Front a mnoho dalších. Vstupenky lze pořídit od 1050 korun do konce ledna, poté se cena zvýší.

Třináctý ročník festivalu Mighty Sounds proběhne od 14. do 16. července 2017 v Táboře na letišti Čápův dvůr.

Související

Mighty Sounds

Festival Mighty Sounds přilákal 11 tisíc fanoušků, Dog Eat Dog předvedli speciální set

Festival Mighty Sounds přilákal od 12. července do dneška na táborské letiště Čápův dvůr podle organizátorů asi 11.000 lidí. Je to o něco méně než loni, pravděpodobně kvůli dešti. Při akci zaměřené na žánry ska, punk či reggae neřešila policie žádné komplikace. ČTK to dnes řekli mluvčí festivalu Markéta Štechová a krajský policejní mluvčí Jiří Matzner. Policie odhaduje návštěvnost k dnešnímu dni 10.000 lidí.

Více souvisejících

Festival Mighty Sounds festivaly koncerty

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 10 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy