Black Sabbath končí. Moc děkujeme, dobrou noc, řekl Ozzy Osbourne při poslední show

Birmingham - Britská skupina Black Sabbath ukončila koncertní činnost. Poslední vystoupení předvedla v sobotu večer v Birminghamu, kde v roce 1967 vznikla. Black Sabbath jsou držiteli prestižní hudební ceny Grammy a zařadili se k zakladatelům heavy metalu.

V rámci rozlučkového světového turné The End (Konec), které začalo loni v lednu a zahrnovalo celkem 81 koncertů, zahráli "sabati" v červnu 2016 i v Praze.

"Děkujeme vám, dobrou noc, moc vám děkujeme," řekl publiku na závěr dvouhodinové hudební show zakončené ohňostrojem zpěvák Ozzy Osbourne (68). Již dříve i jménem ostatních členů prohlásil, že rozlučkové turné je skutečně poslední koncertní šňůrou kapely. Hudebníci ale hodlají pokračovat ve svých sólových projektech.

Z původní legendární sestavy Osbourne, Tony Iommi (kytara), Terrence "Geezer" Butler (baskytara) a Bill Ward (bicí) chyběl na turné jen Ward, který se nedokázal dohodnout s ostatními na podmínkách turné. Za bicími ho nahradil Tommy Clufetos, který hrál ve skupinách slavných rockerů jako Ted Nugent a Alice Cooper. S Black Sabbath vystoupil nyní také klávesista Adam Wakeman, syn slavného rockového hudebníka Ricka Wakemana.

Související

Ozzy Osbourne zavítá s kapelou Black Sabbath do Prahy 30. června. Naposledy.

Black Sabbath se v Praze loučili zejména hity ze starých alb. Přišlo 16 tisíc lidí

Praha - Britská skupina Black Sabbath dnes na koncertu v rámci turné The End zaplnila svým kovovým zvukem a ostrými riffy vyprodanou O2 arenu v Praze. Na své údajně poslední koncertní šňůře legendární kapela nabízí především hity ze svých starých alb. Nejvíce skladeb zaznělo ze 46 let staré nahrávky Paranoid, druhé a zároveň průlomové desky skupiny. Na koncert podle pořadatelů přišlo 16.000 lidí.

Více souvisejících

skupina Black Sabbath Ozzy Osbourne Hudba

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy