Modla rozervaných srdcí Cigarettes After Sex odstartují evropské turné u nás

Brno/Praha – Hudební klub Fléda čeká zcela vyprodaný koncert americké dreampopové skupiny Cigarettes After Sex, kteří přijedou do Brna vůbec poprvé. Vstupenky na koncert zasněných Američanů zmizely více jak měsíc před koncertem. Fanoušci však můžou navštívit ještě jejich show v Praze. Skupina kolem frontmana Grega Gonzalese na evropském turné představí novou desku.

Zasnění Cigarettes After Sex přijedou poprvé do Brna na Flédu. Vstupenky na koncert zmizely více jak měsíc před koncertem, což dokazuje existenci velké fanouškovské základny dreampopových Američanů v České republice. Jejich příznivci však můžou zakoupíš vstupenky na show v pražském Roxy, která se koná o pár dní později po jejich vystoupení v Brně. Skupina v čele s frontmanem Gregem Gonzalesem na svém evropském turné představí novou desku, která má vyjít v průběhu roku 2017 a na níž fanoušci čekali více než osm let.

Cigarettes After Sex si získali popularitu několika singly a EP, které se dočkaly milionů zhlédnutí na streamovacích server. Jejich hudba je typická jemným kytarovým zvukem a melancholickou ambientní estetikou. Během tohoto roku vydají své debutové dlouhohrající album.

,,Skladby čerpají z reálných situací a vypráví příběhy reálných lidí. Tvorba je pro mě hodně osobní věc,“ přiblížil zpěvák s charakteristicky androgynním hlasem Greg Gonzales pro server Fashion Unfiltered a dodal: „Nové písně jsou ještě intimnější než dřív. V textech si pohráváme s erotikou, ta je ale roztomile zaobalená. Něco takového mi v současném popu chybí.“

Cigarettes After Sex ve své tvorbě mísí citlivý dream-pop se zachmuřenými ambientními polohami. Skupina své nahrávky navíc vytváří zpravidla živě v nezvyklých interiérech, což podtrhuje zvukovou autenticitu svébytných skladeb. Debutové EP například nahrávali na schodišti Univerzity v El Pasu. Právě kvůli snaze o autenticitu si fanoušci museli na první album počkat tak dlouho.

„Všechno se točí živě, takže je občas složité zvládnout to na první pokus nebo vůbec podle představ, které máme ze zkušebny,“ vysvětlil Gonzales pro magazín Full Moon. I přes skromný počet vydaných nahrávek však Cigarettes dovedou stále mnohé překvapit. Po osmi letech na scéně je tak například zařadil server Rolling Stone mezi nejzajímavější nové kapely počátku roku 2016.

Americká skupina vznikla v roce 2008 v texaském městě El Paso, kde se Cigarettes After Sex poprvé zformovali pod vedením frontmana Grega Gonzalese. Trvalo jim čtyři roky, než vydali premiérovou nahrávku EP I., jejich typickou vlastností je totiž rozvážnost. Úspěch přišel sice s odstupem, ale písně Nothing´s Gonna Hurt You Baby a další skladby z EP I. nakonec zhlédlo více než tisíc nových posluchačů.

Cigarettes se dnes mohou pochlubit počty poslechů v řádech milionů a o jejich tvorbu se zajímají média jako Noise by Vice, Independent nebo Stereogum. V loňském roce kapela zveřejnila zatím poslední nahrávku K., která předznamenává debutové album.

Cigarettes After Sex vystoupí 8. dubna 2017 v 19 hodin v brněnském klubu Fléda a 10. dubna 2017 v 19 hodin v Roxy Prague.

skupina Cigarettes After Sex Fléda Brno Praha koncerty

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 57 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy