Britská skupina Smokie se po dvou letech vrací do České republiky

Praha/Brno – Oblíbená britská skupina Smokie se vrací do České republiky. Už dnes vystoupí v brněnském Sonocentru a zítra bude pokračovat do Prahy, kde ji fanoušci mohou vidět ve Velkém sálu pražské Lucerny. Oba koncerty zahájí vystoupení českých předkapel.

Oblíbenci české publika, britští Smokie, se k nám po dvou letech vrací. Již dnes, tedy 31. března, vystoupí v brněnském Sonocentru, kde program v 19.30 zahájí česká předkapela Science Killer. Koncert Smokie poté začne v 20.15.

Smokie budou zítra pokračovat do Prahy, kde vystoupí ve Velkém sálu pražské Lucerny. Předkapelou jim zde budou čeští Keks, kteří začnou hrát ve 20 hodin. Na Smokie se fanoušci mohou těšit o hodinu později.

Návštěvníci koncertů si budou moci zakoupit vstupenky na další rockové koncerty, pořádané agenturou Brnokoncert, za akční cenu. Jedná se o vstupenky na koncerty kapel The Dire Straits Experience, Nazareth a The Sweet.

Miláčci českého publika Smokie v roce 2015 oslavili čtyřicet let na scéně. Vystoupili tenkrát v Praze, Brně a Ostravě a nyní se po dvou letech opět vrací. Fanoušci glamrockové formace se mohou těšit na hity Don’t Play Your Rock ’n’ Roll To Me, Living Next Door To Alice nebo Oh Carol, které baví generace fanoušků a stále je můžeme slyšet z rozhlasových stanic.

Kapelu založil v roce 1965 zpěvák Chris Norman na gymnáziu v anglickém městě Bradford. Po několika obměnách názvu se v polovině sedmdesátých let teprve začali nazývat Smokie. V prvních letech existence vystupovali v malých klubem, brzy však jejich popularita začala stoupat. V roce 1975 si jich všiml producent Nicky Chin a pod jeho vedením Smokie vydali debutové album, s nímž ovládli světové hitparády.

Smokie dosud vydali přes dvacet studiových alb, plus kolekce největších hitů a živá alba. Od roku 1996 skupinu tvoří hlavní zpěvák a kytarista Mike Craft, hlavní kytarista Mick McConnell, baskytarista Terry Uttley, bubeník Steve Pinnell a klávesista Martin Bullard.

Vstupenky na oba koncerty jsou stále v prodeji v síti Ticketpro. Na pražský koncert zbývají poslední místa i k sezení, na brněnský již jen na stání.

Související

Anglická hudební skupina Smokie

Glamrocková legenda Smokie vystoupí v Brně

Brno - Písničky Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me, Living Next Door To Alice nebo Oh Carol jsou hity, které dodnes znějí v uších posluchačů. Již v pondělí 17. února je v brněnské Hale Vodova znovu zahrají glamrockové legendy Smokie. O naladění publika se postará pražská kapela J!SCream. Brněnský koncert tak potěší jistě všechny generace posluchačů, kterým konvenuje jak přímočarý rockový tah na bránu, tak propracovaná píseň s výrazným melodickým nápadem.

Více souvisejících

Smokie skupina Smokie SONO centrum Velký sál Lucerna koncerty

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 24 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 54 minutami

před 54 minutami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 8 hodinami

včera

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy