VÍME PRVNÍ: Obrovské tajemství Věry Špinarové. Dostala nabídku od slavného Morriconeho

Praha - Tomu se říká smůla a zároveň odvaha. Věra Špinarová si s sebou do hrobu odnesla jedno zásadní životní rozhodnutí a vlastně i tajemství. Jako by snad tušila, že jí času na tomto světě moc nezbývá a nechce ho ztrácet, byť s obrovskými hvězdami. Asi nejslavnější dirigent a skladatel, jehož hit právě naší českou zpěvačku Jednoho dne se vrátíš, proslavil, od ní totiž před pár měsíci dostal kopačky.

Odmítnout muže a Itala k tomu, to by pro Špinarovou nebylo nic nenormálního. Ale odmítnout Ennio Morriconeho (88), tak tomu se říká nátura a odvaha zároveň. Jak EuroZprávy.cz zjistily z blízkého zdroje zpěvačky, slavný autor se chtěl s Věrou Špinarovou setkat. Dokonce chtěl, aby s ním zazpívala jeho nejslavnější melodii! Jenže smůla!

Ennio Moriccone prý vyslovil přání, že ve všech zemích, kde vystupuje, a letos bude mít úplně poslední turné, a kde někdo nazpíval jeho slavný hit z filmu Tenkrát na západě, by chtěl, aby ten daný zpěvák či zpěvačka s ním tenhle hit před diváky dali.

„Věrce ta produkce prý volala a požádala ji, jestli by v ten den, až tam Moriccone bude, přijela a zazpívala si s ním. V Česku by to byla O2 aréna, kde v říjnu má mít skladatel a dirigent svůj poslední koncert u nás. Jenže nebyla by to Věrka, aby neřekla, co si myslí, a neudělala to, co chtěla, nebo spíš nechtěla,” prozradil nám dobře informovaný zdroj z blízkosti zesnulé zpěvačky.

„Věra se prý zeptala, kolik by to bylo věcí. A když produkce řekla, že jen ta jedna, že jde o ten hit, pronesla prý větu, že “kvůli jedný písničce se na to může vy….., aby jezdila do Prahy”, a položila telefon! Pokud se to takhle pan Moriccone dozvěděl, musel se asi hodně divit. A nebo si řekl, že to musí být velká hvězda a herdeg baba, která si dovolila ho odmítnout,” dodal zdroj od Špinarové.

A nebo snad už zpěvačka v podvědomí tušila, že se něco děje, a nechtěla ztrácet čas “s jednou skladnou”, i když tou nejslavnější. Ostatně právě tahle píseň Jednoho dne se vrátíš, se stala jakousi její vlastní hymnou. A kdololi tuhle melodii slyší, okamžitě mu naskočí, kdo ji zpívá.

„A třeba jednou, až tady nebudu a zazní Jednoho dne se vrátíš, tak všichni budou vědět, že to zpívám já….,” prohlásila před časem sama Věra Špinarová. Ta, která dokázala dát košem Enniu Morriconemu!

Související

Věra Špinarová

Co bude se sochami Janáčka a Špinarové v Ostravě? Radnice je ve složité situaci

Budoucnost soch Věry Špinarové a Leoše Janáčka od sochaře Davida Moješčíka, které jsou umístěny v centru Ostravy, zůstává nejistá. Vedení centrálního městského obvodu by sochu skladatele umístěnou na Jiráskově náměstí chtělo přemístit, sochu populární zpěvačky stojící v Husově sadu, která má řadu kritiků, chce nabídnout k prodeji, případně také přemístit. Obvodu ale chybí souhlas autora, s nímž zatím nepodepsal smlouvu, která by tyto kroky umožňovala. Novinářům to dnes řekl radní Lukáš Jansa (Piráti). Autor novinářům řekl, že smlouvu s obvodem nepodepsal po poradě s právníkem. Chce, aby bylo konkrétně jasné, jaké záměry obvod se sochami má.

Více souvisejících

Věra Špinarová Ennio Morricone (skladatel)

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy