Hudební soutěž Czechtalent jde do semifinále

Zlín – Letošní ročník soutěže pro mladé hudebníky Czechtalent jde pomalu do finále. Semifinálové kolo 22. ročníku talentové soutěže se bude konat již tuto sobotu.

Již tuto sobotu se bude konat semifinálové kolo letošního 22. ročníku talentové soutěže pro mladé hudebníky Czechtalent. Vystoupení dvaceti osmi soutěžících, mezi nimiž je šestnáct dívek, jedenáct chlapců a jedno duo je veřejně přístupné, a to navíc zdarma.

Postupující pak vystoupí na jednom pódiu s Tomášem Klusem, Markétou Peškovou a Luďkem Minkou na finálovém galavečeru ve zlínském Kongresovém centru. O vítězi bude rozhodovat porota odborníků a hudebních profesionálů. Letošními členy poroty jsou Tomáš Klus, Petr Malásek, Luděk Malár a Martin Hrdinka.

„Vždy je inspirativní být u zrodu někoho, kdo v dalších letech začne čeřit vody naší hudební scény. A že jich už na Czechtalentu bylo! Tomáš Klus, Dasha, Petr Bende, Ondra Ruml…a spousta dalších. Je to soutěž připravovaná velice poctivě skvělými lidmi. Vždy panuje neokázalá a přátelská atmosféra. Myslím, že je to skvěle a inspirativně strávený čas pro všechny zúčastněné,“ říká Petr Malásek v tiskové zprávě.

Jedním z největších zážitků porotcování Petra Maláska bylo vystoupení Tomáše Kluse. Ten se totiž jednoho z ročníků Czechtalentu zúčastnil, a právě tato soutěž nastartovala kariéru populárního zpěváka.

Zakladatelem a pořadatelem soutěže je Luděk Malár, který je ve světě populární hudby dobře znám a stál u zrodu úspěšných kariér např. Tomáše Kluse, Mirky Miškechové, Dashy, Markéty Poulíčkové a dalších. „Mám radost, že i přesto kolik u nás vzniklo komerčně úspěšných televizních pěveckých soutěží, se stále držíme. Každý rok se nám hlásí kolem 300 soutěžících,“ sdělil Malár.

Koncertní semifinále Czechtalentu 2017 se koná 22. dubna ve 13 hodin v Zelenáčově šopě ve Zlíně. Koncertní finále se uskuteční 20. května ve 20 hodin v Kongresovém centru Zlín.

Související

Tomáš Klus

Komu dá hlas Tomáš Klus? Finále zlínské talentové soutěže se blíží

Zlín – Letošní ročník talentové soutěže Czechtalent se blíží ke konci. Slavnostní finálový večer se uskuteční už příští týden a konečně se dozvíme, který z dvanácti finalistů bude vítězem. Koncertní vystoupení soutěžících doplní mimo jiné i Tomáš Klus, který letos zasedl v porotě.

Více souvisejících

Czechtalent Zlín koncerty Tomáš Klus

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy