Xindl X má nový klip. Podívejte se na komiksového mývala

Praha – Koho a kde „mýval“ Xindl X? Dozvíte se v jeho novém komiksovém klipu, jehož hrdinou není nikdo jiný než chlupatý mýval. Píseň pochází z alba Kvadratura záchranného kruhu, za které byl zpěvák nominovaný na Cenu Anděl.

Xindl X dokončil turné Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou, na němž sklidil úspěch na celkem jedenácti koncertech. Téměř všechny koncerty byly vyprodané, včetně dvou na Slovensku. Že se Xindlovi X v poslední době daří, dokazuje i letošní nominace na Cenu Anděl v kategorii zpěvák za album Kvadratura záchranného kruhu.

Právě na tomto albu najdete i píseň Mýval, k níž Ondřej Ládek, jak zní Xindlovo pravé jméno, nyní vydal klip. Ten je, stejně jako několik minulých zpěvákových klipů, animovaný, tentokrát však v komiksovém stylu. Jeho autorem je opět výtvarník Ondřej Pfeiffer.

„K Mývalovi mám hodně srdeční vztah. Tenhle text jsem na koncertě hrál už před osmi lety na melodii americké lidové písně se stejným tématem. Během let se pak nashromáždilo hodně slok o hodně městech a pak mne jednoho dne napadla i úplně nová melodie. Je to písnička, co mě na koncertech udržuje ve střehu, protože se pokaždé snažím město, kde zrovna hrajeme do ní zakomponovat. A občas se stává, že si to zapomenu připravit dopředu a rým začínám vymýšlet, až během toho, co už Mývala hrajeme. Takže bylo jasné, že z písně musí být singl, aby nám v repertoáru vydržela co nejdéle a já byl tím pádem neustále ve střehu,“ vysvětluje Xindl X, proč právě tuto píseň zvolil dalším singlem.

Fanoušci Xindla X se za ním mohou vydat na několik open air akcí během letošního roku. Termíny koncertů najdete na www.xindlx.cz.

Související

StarDance

Pohádka ve StarDance skončila pro Xindla X

Čtvrtý večer letošní jubilejní desáté řady StarDance byl věnovaný pohádkám, už od počátku ale bylo jasné, že pro jeden ze zbývajících osmi párů nebude mít šťastný konec. Končí písničkář Ondřej Ládek alias Xindl X.

Více souvisejících

Xindl X Hudba koncerty

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy