Zlínský souboj o největší hudební talent se blíží do finále

Zlín – Souboj o největší český hudební talent se blíží do svého finále. Letošní ročník Czechtalentu již totiž zná své finalisty, kteří vystoupí v květnu na galavečeru za účasti porotců a dalších hostů. Na slavnostním večeru vystoupí i Tomáš Klus nebo Markéta Pešková.

Sobotním hudebním kláním vstoupil 22. ročník soutěže o největší český hudební talent, Czechtalent 2017, do závěrečné části. Letošní ročník soutěže již zná své finalisty, kteří vystoupí na slavnostním galavečeru v květnu za účasti poroty a hudebních hostů.

V porotě letos zasedl jeden z vítězů minulých ročníků soutěže, Tomáš Klus, dále pak Petr Malásek, Dana Morávková, Miloš Skalka, Jitka Benešová a další odborníci a hudební profesionálové. Na slavnostním galavečeru kromě finalistů vystoupí právě Tomáš Klus s Markétou Peškovou nebo Luďkem Minkou.

Semifinálovým kolem prošlo 28 soutěžících, z nichž do finále postoupilo dvanáct finalistů a jeden náhradník. Průměrný věk finalistů je zhruba 21 let, nejvíce z nich pochází z Prahy. Seznam finalistů najdete na www.czechtalent.cz.

„Ano je to náročné, zvláště když nechcete někomu ublížit, někdy jsou ty rozdíly minimální a pak je to velmi těžké. Třeba v loňském roce jsme nakonec pustili do finále 14 soutěžících, protože ani po dvou hodinách jednání jsme se nedokázali rozhodnout, koho neposlat do finále. Dát palec dolů je vždy těžší, ale nutné. Někdo vyhrát musí a měl by to být ten nejlepší,“ popisuje zakladatel a pořadatel soutěže, Luděk Malár.

„Finále je dvoukolové, v prvním kole odzpívají všichni finalisté svou první skladbu, tady už spolupracujeme s finalisty na výběru a pořadí skladeb, spíše jim doporučujeme, než bychom nařizovali. Jde nám samozřejmě vždy o kvalitu. Porota dává body po každé odzpívané písničce, 1 až 10 bodů, přičemž 10 bodů je maximum. Po sečtení postupuje polovina soutěžících do druhého kola, tzv. super finále, a zpívají druhé kolo, které rozhodne o celkovém vítězi,“ dodává Malár.

Finálový večer Czechtalentu 2017 se koná 20. května v Kongresovém centru ve Zlíně. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketpro.

Související

Tomáš Klus

Komu dá hlas Tomáš Klus? Finále zlínské talentové soutěže se blíží

Zlín – Letošní ročník talentové soutěže Czechtalent se blíží ke konci. Slavnostní finálový večer se uskuteční už příští týden a konečně se dozvíme, který z dvanácti finalistů bude vítězem. Koncertní vystoupení soutěžících doplní mimo jiné i Tomáš Klus, který letos zasedl v porotě.

Více souvisejících

Czechtalent Dana Morávková - soutěž koncerty Zlín Tomáš Klus

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 43 minutami

před 52 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy