Depeche Mode v Praze představili novou desku i letité hity

Praha - Britská skupina Depeche Mode ve středu na vyprodaném fotbalovém stadionu ve vršovickém Edenu zahrála téměř polovinu písní z nové desky Spirit. Nezapomněla ani na letité hity Everything Counts, Enjoy the Silence, Never Let Me Down Again nebo Personal Jesus, které si nechala na závěr koncertu. V přídavku nadšenému publiku nabídli také převzatou píseň Davida Bowieho Heroes. Podle odhadu přítomných novinářů vystoupení navštívilo téměř 20.000 lidí.

Pražský koncert populárních "depešáků", konaný v rámci turné Global Spirit Tour, po událostech v Manchesteru, kde v pondělí teroristický útok po vystoupení zpěvačky Ariany Grandeové zabil 22 lidí, provázela zvýšená bezpečnostní i dopravní opatření.

Stovky diváků, kteří nedbaly na varování pořadatelů, aby kvůli prohlídkám u vchodů dorazily s předstihem, nestihly úvod koncertu. Kapela ho zahájila novou skladbou Going Backwards s textem o lidech, které před prázdnotou neuchrání ani moderní technologie. Ještě předtím Depeche Mode početné publikum navnadili reprodukovaným úvodem s písní Revolution z repertoáru The Beatles a novinkou Cover Me.

Mrazivá temná hudba hudebníků z britského Basildonu si hned od prvních minut získala většinu přítomných fanoušků, kteří aplaudovali, když lídr kapely David Gahan při skladbě Barrel of a Gun odhodil bundu a ukázal své potetované tělo. Vedle úvodní písně zazněly z nového alba Spirit skladby Cover Me, Poison Heart, So Much Love a Where's the Revolution, jejichž texty mnozí fanoušci zpívali s kapelou. Během koncertu provázeného projekcemi videoklipů a záběry z jeviště dostal vedle Gahana jako zpěvák velký prostor také kytarista Martin Gore, například v baladické skladbě Somebody, kterou doprovodily stovky svítících mobilů v hledišti.

Jako předkapely vystoupily mladá britská synth-popová kapela F.O.X. a dánské alternativní duo The Raveonettes.

Turné Depeche Mode začalo 5. května ve Stockholmu. Evropská koncertní série bude zakončena 23. července v rumunské Kluži. Pokračovat pak bude v Severní a Jižní Americe.

Související

Depeche Mode ve studiu.

Depeche Mode oznámili další dva koncerty v Česku

Legendární anglická kapela Depeche Mode se také v příštím roce vrátí do České republiky. V pondělí oznámila další šňůru v rámci turné Memento Mori, která odstartuje v lednu. Pražské zastávky připadají na konec února. "Depešáci" u nás vystoupí i tento měsíc.

Více souvisejících

Depeche Mode koncerty

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy