The Horrors po předskakování Depeche Mode dorazí do Prahy s novou deskou

Praha – The Horrors nedávno předskakovali na turné Depeche Mode a nyní se chystají na vydání nové desky. Deset skladeb pátého studiového alba V představí i v Praze.

Britská kapela The Horros nedávno předskakovala na turné Depeche Mode a nyní se chystá na vydání nové desky. Páté studiové album V vyjde 22. září a deset nových skladeb poté skupina představí v pražském Futuru.

Nová deska, které předchází první singl Machine, bude překvapivě asertivní. Desítka nových skladeb je velmi rozmanitých a představuje kapelu na vrcholu v osvobozujícím pocitu tvůrčí svobody. „Je to risk,” říká Faris Badwan v tiskové zprávě. „Ale život bez riskování je nuda. Je to antiteze tvořivosti, pokud tušíte, co budete pokaždé dělat.” „Přestože jsme kdysi začínali s punkově garážovým zvukem, vždycky jsme toužili experimentovat a zkoumat hudební možnosti,” dodává basák Rhys Webb.

  Autorem obalu nového alba je talentovaný VFX umělec a režisér Erik Ferguson, který proslul svou abstraktní tvořivou vizí. Album se nahrávalo v Londýně s producentem Paulem Epworthem, který mimo jiné spolupracoval s umělci, jako je Rihanna, Florence and the Machine, Coldplay, U2 nebo Paul McCartney.

The Horrors vystoupí 29. listopadu v pražském Futurum Music Baru. Vstupenky za 690 korun + poplatky budou v předprodeji na webu futurum.music.bar.cz, na www.goout.cz a v předprodejích Ticketpro a Ticketportal od pátku 30. června od 10 hodin. Na místě v den koncertu budou za 790 korun.

Související

Více souvisejících

skupina The Horrors Futurum Music Bar Praha kultura koncerty

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 3 minutami

před 21 minutami

před 29 minutami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Tragická nehoda na D1. Havaroval tahač s tankem, zemřela jedna osoba

Tragická dopravní nehoda se v sobotu dopoledne stala na dálnici D1 v Moravskoslezském kraji. Ve směru do Polska se srazilo několik vozidel včetně tahače, který převážel tank. Jeden člověk nepřežil, na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy