Algiers si po předskakování Depeche Mode odskočí na Strahov

Praha – Skupina Algiers vydala v červnu novou desku The Underside Of Power, kterou nyní podpoří na turné. Vystoupí také na strahovské Sedmičce.

Skupina Algiers vydala 23. června své druhé album s názvem The Underside Of Power. „Ty nové písně jsou fantastické – funková basa, valící se klavír, syčivé hřmění, rafinované chřestění vatikánských řehtaček a Radiofonická dílna BBC, jako kdyby se věnovala gotickým baladám,” napsal o desce internetový magazín The Quietus.

Album vznikalo především v Bristolu. Na produkci se podílel Adrian Utley z Portishead a Ali Chanta, míchal jej Randall Dunn ze Sunn O))) a postprodukci měl na starosti Ben Greenberh z The Men, Hubble nebo Uniform. Na nekompromisním albu se objevují ozvěny jižanského rapu, severního soulu, gospelu, IDM, insdustrialu, grime i iralo. The Underside Of Power navazuje na eponymní debut Algiers z roku 2015, který se dočkal mimořádné chvály od New York Times, Pitchforku, The Quietus a dalších.

Tematicky nová deska řeší útlak, policejní brutalitu dystopii a hegemonické mocenské struktury. Texty jsou inspirovány TS Eliotem, Starým zákonem, novým Jimem Crowem, Tamirem Ricem a Hannah Arendt. Hudba je procítěná s meditativními pasážemi a osobní reflexí.

Skladba Walk Like A Panther obsahuje sampl hlasu zabitého Černého pantera Freda Hamptona. Henry Busby režíroval videoklip k nakažlivě buřičskému spojení Suicide a Temptations, prvnímu singlu The Underside Of Power.

Frontmanem skupiny je zpěvák a textař Franklin James Fischer. Skupina bere sílu z kolektivního chápání stoupajících vln špatné politiky, výsledkem je hudba, která se staví proti prohlubující se frustraci a zoufalství, protestní výkřik, vyzvání k činu. Vše za doprovodu eklektického, pozitivně elektrického beatu.

Čtyřčlennou skupinu doplnil zakládající člen Bloc Party Matt Tong na bicí. V červnu a červenci skupina předskakuje na turné Depeche Mode.

Koncert Algiers se koná 11. listopadu v Klubu 007 Strahov. Vstupenky budou k dispozici od deseti hodin v pátek 14. července za 250 korun + poplatky na www.goout.cz. Na místě v den koncertu budou za 300 korun.

skupina Algiers Depeche Mode koncerty kultura Hudba

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy