Na Točníku pokračoval festival Hrady CZ. Aplaus sklidili No Name, Lucie Bílá rozenala mraky

Točník - V podhradí Točníku druhý den pokračuje putovní festival Hrady CZ. Program otevřela před polednem kapela The Agony a písničkář Xindl X. Velký úspěch sklidila košická kapela No Name. Ohlas mělo také vystoupení skupiny Mandrage. V třináctileté historii festivalu se poprvé představil Arakain s Lucií Bílou.

O No Name se v poslední době hovoří zejména v souvislosti s vydáním společné písně s Karlem Gottem Kto dokáže. "Karel je fantastický v tom, že je vždy stejný. Samozřejmě má kolem sebe tým, který mu pomáhá kudy jít. My jsme ho poznali jako člověka, který se stále směje a žertuje. Definoval bych ho jako 'šlechtice se šibalskou duší', je vtipný a mladický," řekl ČTK zpěvák No Name Igor Timko.

Skupina Mandrage představila tento týden novou píseň Slečno, já se omlouvám se doprovázenou minimalistickým videem, ve kterém se objevuje herec Jiří Lábus. Na rozdíl od hitů Hledá se žena, Františkovy Lázně, Šrouby a matice nebo Brouci se jí fanoušci na Točníku nedočkali.

Zazní na dalších štacích putovního festivalu, který se bude konat vedle Točníku také na Kunětické Hoře, na Švihově, v Rožmberku nad Vltavou, na Veveří, v Hradci nad Moravicí, na Bouzově, na Bezdězu a na slovenském hradě Červený Kameň.

"Jsem ráda, že nevidím deštníky, ale vaše hlavy," podotkla k davu fanoušků Bílá, která loni v listopadu opět zvítězila v kategorii nejlepší zpěvačka a převzala devatenáctého Českého slavíka.

Bílá, která s metalovou legendou Arakain vystupovala tři roky v počátcích své kariéry, označila před časem jejich příležitostnou spolupráci jako "krásné rande s potetovaným mužem, se kterým by nemohla strávit celý život, ale na kterého vždy ráda vzpomíná". Společné vystoupení na Točníku zahájila skladba Metalomanie. Bílá s Arakainem pak připomněla staré hity jako Ztráty a nálezy nebo Zimní královna, zazněly i převzaté melodie Slečna Závist (Lady Black od Uriah Heep) a Tygřice (Shook Me All Night Long z repertoáru AC/DC). Se zpěvákem Arakainu Honzou Toužimským pak Bílá nabídla duet Nikdy se nevzdávej.

Vystoupení potěšilo tisíce přítomných už jenom tím, že během něho ustal déšť, a dokonce se na chvíli objevilo slunce.

Související

Koncert, ilustrační foto

Hudební festivaly Benátská!, Hrady CZ a Okoř 2020 letos nebudou

Hudební festival Benátská! v libereckém Vesci, putovní festival Hrady CZ ani Okoř 2020 se letos konat nebudou. Pořadatelé Benátské! oznámili náhradní termín 22. až 25. července 2021. Hrady CZ termíny příštího ročníku zveřejní po prázdninách, stejně jako organizátoři festivalu v podhradí hradu Okoř. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na příští rok, oznámili dnes pořadatelé na svých stránkách.
Kamil Střihavka

Na Točníku burácí festival Hrady CZ, Kamil Střihavka rozehnal déšť

Několik tisíc lidí dnes dorazilo do podhradí Točníku, kde aplaudovalo na festivalu Hrady CZ například Kamilu Střihavkovi a jeho skupině The Leaders! Poté, co Střihavka začal zpívat píseň Když se vznáší déšť, mohli diváci dokonce odložit pláštěnky a deštníky, protože přestalo pršet. Velký aplaus sklidily i další Střihavkovy hity, zejména oblíbená Země vzdálená.

Více souvisejících

Festival Hrady CZ Skupina No Name skupina Mandrage Hudba kultura Lucie Bílá

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Předseda sněmovny Mike Johnson (R-La.) v Kapitolu USA poté, co sněmovna v pátek 19. dubna 2024 schválila pravidlo o balíčku zahraniční pomoci.

Jste Chamberlain nebo Churchill? Napětí v americkém Kongresu roste

Dnes, v sobotu čeká celý svět na to, jak američtí kongresmani rozhodnou o soudu Ukrajiny, a tím i celé Evropy při hlasování o pomoci napadené země před ruským agresorem. V americkém Kongresu atmosféra houstne, protože dnešní odpoledne amerického času se vše rozhodne.

před 37 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Andrzej Duda

Polsko je připraveno hostit jaderné zbraně, varuje Duda Moskvu

Polský prezident Andrzej Duda deklaroval připravenost své země se podílet na programu NATO spočívajícím ve sdílení jaderných zbraní. Varšava o zařazení do programu požádala loni v červnu. Duda vysvětlil, že Polsko projevilo ochotu kvůli sílící hrozbě z Ruska. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Nigerijci při demonstraci v hlavním městě Niamey, kde požadují stažení amerického vojenského personálu (13. dubna).

USA stahují vojáky z Nigeru. Země směřuje k Rusku

Spojené státy v pátek informovaly vládu Nigeru, že souhlasí s její žádostí o stažení amerických jednotek ze západoafrické země, kde měly vybudovanou velkou základnu bezpilotních letadel, uvedl Washington Post.

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie.

Kimova KLDR otestovala supervelkou hlavici. Testy zbraní pokračují

Severokorejský režim pokračuje v testování svých zbraní. Podle státních médií proběhly testy "supervelké" hlavice pro strategickou řízenou střelu a také nového typu protiletadlové střely. KLDR už v dubnu otestovala nadzvukovou raketu se středním až dlouhým doletem za přítomnosti vůdce Kim Čong-una. 

před 3 hodinami

Adolf Hitler, 1938

Netvora Adolfa Hitlera formovali i jeho rodiče. Narodil se jim před 135 lety

Když se dne 20. dubna 1889 narodil chlapec, který dostal jméno Adolf Hitler, jeho rodiče nemohli tehdy tušit, že přivedli na svět jednoho z největších diktátorů všech dob, který rozpoutá světovou válku a masové vraždění milionů nevinných lidí. Byli to však možná právě rodiče, kdo formoval pokřivenou osobnost Adolfa Hitlera.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hamás, ilustrační fotografie.

Hamás zvažuje krok, který by dále ohrozil jednání s Izraelem

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

Andrej Babiš a Monika Babišová se po 30 letech oficiálně rozcházejí

Předseda hnutí ANO a někdejší premiér Andrej Babiš se rozchází se svou manželkou Monikou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy