S Interpol dorazí do Lucerny jejich krajané Froth

Praha - Kalifornská kapela Froth hraje snový psychedelický pop s indie rockovou kytarou. Počátkem tohoto roku vydala nové album Outside (Briefly) na labelu Wichita Recrdings a nyní jedou na turné jako support svých krajanů Interpol. S nimi se ukáží také v pražské Lucerně.

Joo Joo Ashworth a Jeff Fribourg byli dva kamarádi z města El Segundo v Kalifornii, které spojovala vášeň pro hudbu a smysl pro humor. Kapela Froth původně vznikla jako vtípek - plánovali informovat média o činnosti kapely, aniž by odehráli jedinou notu. Dokonce chtěli vydat desku s dvaceti minutami ticha.

Všechno se ale změnilo v roce 2012, kdy se dvojice kamarádů ocitla na malém festivalu Ourbq, kde Fribourg dělal bedňáka. Jedna kapela na poslední chvíli odřekla vystoupení a Froth tedy odehráli místo ní svůj první koncert. Ashworth zpíval a hrál na kytaru a Fribourg na Omnichord - elektronický druh autoharfy. Doplnil je Jeremy Katz na basovou kytaru a Cameron Allen na bicí.

První koncert připadal Fribourgovi katastrofický, přesto je tato zkušenost přiměla skládat písně a zkoušet. Do roka už byli Froth známí v okolí Los Angeles a v červnu 2013 vydali svůj první singl Lost My Mind. O měsíc později jim vyšlo debutové album Patterns na Lolipop Records a dočkalo se skvělých recenzí.  Froth záhy vyrazili na turné po USA, Evropě a Velké Británii.

V době, kdy připravovali druhé album, odešel z kapely Fribourg a nahradil jej kytarista Cole Devine. V květnu 2015 Froth vydávají své druhé album Bleak na slavném losangeleském indie labelu Burger Records. Kapela s novým kytaristou Nickem Venturou, který nahradil Devinea, absolvovala bezpočet koncertů společně s kapelami jako Craft Spells, Tamaryn a Pond.

Jejich třetí album produkoval Thomas Dolas z kapely Mr. Elevator & the Brain Hotel. Kapela se ještě víc ponořila do své kombinace dream popu a Krautrocku. Deska Outside (Briefly) vyšla na labelu Wichita Recordings počátkem roku 2017 a nyní Froth jedou jako support svých krajanů Interpol, se kterými se ukáží také 8. srpna v pražském Velkém sálu Lucerny.

Související

Karel Gott

Co dostane v Praze Gottovo jméno? Návrhů neustále přibývá

Pražští politici přicházejí s návrhy, které místo v Praze by mohlo nést jméno zesnulého Karla Gotta. V první městské části je podle jejího místostarosty Petra Hejmy (STAN) několik možností, jít by mohlo mimo jiné o pojmenování velkého sálu Lucerny. Dalším územím, kde by mohlo některé místo nést zpěvákovo jméno, je Praha 5, ve které žil. Na internetu se objevil ve veřejné diskusi nápad dát Gottovo jméno některé ze stanic plánovaného metra D. Návrhy se bude 23. října zabývat místopisná komise rady hlavního města, která bude předem chtít, aby se k nim vyjádřila Gottova rodina, řekla ČTK předsedkyně komise Eva Novaková.
Miroslav Donutil

Lucernu roztančil Československý beat-festival, dorazily známé tváře včetně Donutila

Obnovený Československý beat-festival dnes v pražské Lucerně přivítal na pódiu i v hledišti bigbítové pamětníky. Na akci pokračující v tradici festivalů z přelomu 60. a 70. let, na kterou pořadatelé navázali loni, vystoupili někteří z pamětníků prvních ročníků jako například skupina The Buttons, členové skupiny Progres 2 nebo zpěvák Peter Lipa. Festival pokračuje na stejném místě v pondělí koncertem pěti kapel spjatých s Junior klubem Na Chmelnici.

Více souvisejících

Velký sál Lucerna skupina Froth koncerty Hudba kultura

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 minutou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 17 minutami

Aktualizováno před 33 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Letní počasí se příští týden nevrátí, teploty se ale ustálí

Příští týden se teploty v Česku ustálí. Ačkoliv se letní vedra nevrátí, naměříme po většinu týdne v maximech kolem 22 stupňů, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy