Nizozemská hvězda světového techna přijede poprvé do České republiky

Brno - Hvězdou podzimního festivalu Elektry v brněnském klubu Fléda bude slavný techno producent Reiner Zoonenveld. Autor melodických skladeb přesahujících hranice svého žánru, kterého Oliver Koletzki označil za největší hvězdu svého labelu Stil vor Talent, přestaví vůbec poprvé v České republice svoji propracovanou show.

Hvězda světového techna, nizozemský DJ Reinier Zonneveld, přijede vůbec poprvé do České republiky. Vystoupí v brněnském klubu Fléda jako headliner podzimní klubové noci Elektra. Autora melodických skladeb přesahující hranice svého žánru označil Oliver Koletzki za největší talent svého labelu Stil vor Talent. Na Flédě představí do detailu propracovanou show k albu Megacity Servant. Na hlavní scéně ho podpoří Orbith, Bastien, JPJ a Thin and Thick, atmosféru dotvoří Visualove. Akce vyvrcholí oficiální afterparty v klubu Exit.

Zonneveldova tvorba se pohybuje v celé šíři techna od ambientu přes minimal, deep house až po jeho spirituální odnože. Během posledního roku nizozemský DJ a producent raketově vystoupal mezi nejhranější a nejprodávanější producenty na světě.

V září 2016 mu vyšlo album Megacity Servant, na němž experimentuje a dekonstruuje klasické acid a disco fragmenty. Singl Things We Might Have Said se po několik týdnu držel na prvním místě žebříčku Beatport Main Top 100.

V březnu zremixoval Mobyho největší hit Natural Blues a vypustil EP Centaur (Stil vor Talent) ovlivněné new age, v dubnu EP Degenerate, poprvé u značky Suara. V květnu se vrátil ke spolupráci se zpěvačkou Cari Golden, která je původcem sametového vokálu na Things We Might Have Said, na EP Bending the End, v červenci s Coyu a La CouCou vypustil track My Head Is On Fire (Filth on Acid) a v srpnu bylo na světě další EP Dominance (Suara).

Hudba Reiniera provází od dětství. Už ve dvanácti letech hrával improvizovaná klavírní vystoupení pro více než tisícovku lidí. Jeho učitelé klasické hudby jej přemlouvali, aby nepřecházel na techno, nechtěli totiž ztratit jeden z největších talentů. Klasické hudební vzdělání však Zonneveld neopustil, ale využívá jej při produkci elektronické hudby.

Jeho skladby a remixy se objevily mimo jiné na kompilacích vydavatelství Stil vor Talent, Future Soundz, Van Czar Series, Riot Recordings, Yoshitoshi Reco a dalších. Nechyběl na žádném zásadním festivalu elektronické hudby včetně Awakenings, Mysteryland nebo Sónar.

Na scénu Reiniera uvede rezident klubu EXIT Bastien a produkční Elektry JPJ. Elektrizující atmosféru večera prodlouží zakladatel Elektry Orbith a oblíbená dvojice Thin & Thick. Na malé scéně se postupně vystřídají Othervision, Loew, Jane Miltz a FlyTech. O Vjing se postarají VISUALOVE. Po skončení akce na Flédě Elektra pokračuje oficiální afterparty v klubu EXIT v režii trojice Djs Mechanik, Dazy a Andy Smitth.

Reinier Zonneveld vystoupí 22. září 2017 v hudebním klubu Fléda v Brně. 

LINE-UP:

Main Stage:

22:00 Bastien23:30 JPJ01:00 Reinier Zonneveld live live (NL)03:00 Orbith04:30 Thin & Thick

Bar Stage:

21:00 Othervision23:30 Loew01:45 Jane Miltz03:30 FlyTech

Související

Fallgrapp (foto Stanči Karellová)

Fallgrapp přivezou na Flédu nejnovější desku Ostrov

Devět členů nadžánrových Fallgrapp se s lehkostí pohybuje od downtempa, přes trip-hop a alternativní pop až k rapu. Přesně před dvěma lety vyšla skupině nahrávka Ostrov (2020). Na Flédě jí poprvé představí 23. 3. 2022. Sama kapela a taktéž kritika označují album za nejvyspělejší tvorbu Fallgrapp: „Nemusíte o minulosti slovenských Fallgrapp vědět nic, přesto už během prvních minut poslechu třetí řadovky Ostrov pochopíte, že tahle kapela netrpí bázlivostí a nebojí se velkých vizí,“ napsal server Frontman.cz.
Fléda

OBRAZEM: Večer ve Flédě patřil filmovým hitům skladatele Muchowa

Brno – Do brněnského klubu Fléda zavítal ve středu 17.10. oceňovaný skladatel filmové hudby Jan P. Muchow. Spolu s ním dorazil ansámbl The Antagonists složený ze znamenitých českých muzikantů. Zazněly známe hity s filmů Samotáři, Grandhotel, Ve stínu nebo Teorie tygra.

Více souvisejících

Fléda Reinier Zonneveld kultura Hudba koncerty Brno

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 25 minutami

před 36 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy