ABBA, Edith Piaf i vánoční gospely. Brno přivítá tři ceněné zahraniční projekty

Brno - Do Brna míří hned tři zahraniční projekty. První z nich diváyk přenese do dob slávy švédské čtveřice ABBA, druhý je poctou největší šansoniérky všech dob a třetí přinese radost gospelového zpěvu a atmosféru vánoc.

Brnokoncert pořádá v nejbližší době několik lákavých akcí. První bude slavný projekt ABBA Mania z londýnského West Endu, který se poprvé ukáže v České republice. Od doby, kdy  švédská čtveřice ABBA koncertovala naposledy, uplynulo již 31 let. Dodnes však má spousty fanoušků a jejich písně jsou živé nejen díky muzikálovému představení Mamma Mia, ale také díky projektu ABBA Mania, který vznikl v roce 1999.

Vysoce ceněná show přenese diváky zpět časem do doby největší slávy skupiny ABBA. V roce 2002 byla show uváděna po osmnáct týdnů v Strand Theatre v Londýně, a v témže roce poprvé přijela do Deutsches Theatre v Mnichově, kde vyprodala celkem jednadvacet představení.

V roce 2003 přišla první významná ocenění, ABBA Mania obdržela prestižní cenu Radia Regenbogen za nejlepší muzikál roku 2002. V roce 2004 vystupovala ABBA Mania se zakladatelem původní skupiny Bjornem Ulveausem v ostře sledovaném pořadu k třicátému výročí premiéry ABBY v Eurovizi 1974. Téměř dvouhodinová produkce nabídne všechny slavné písně ABBY, speciální projekce, dekorace a dobové kostýmy.

Show ABBA Mania se uskuteční 17. listopadu 2017 v brněnském Sono Centru.

7. listopadu můžete opět do Sono Centra vyrazit na Piaf ! The Show. Po Edith The Show a Paris The Show přijíždí do České republiky další představení z dílny Directo Productions producenta Gila Marsally. Show je poctou jedné z nejslavnějších šansoniérek světa při příležitosti stoletého výročí od jejího narození.

Od roku 2015, kdy tato show rozehrála příběh o pohnutém životě pařížského „vrabčáka“ na podiu poprvé, cestuje a sklízí úspěch po celém světě. Legendární zpěvačku v ní ztvárňuje francouzská zpěvačka Anne Carrere, která se českému publiku představila v rámci prvního uvedení Paris The Show v roce 2015.

Zpěvačku ve výpravné Piaf ! The Show doprovodí kvartet pařížských muzikantů a důmyslně použitá projekce řady dobových pařížských snímků. Prostřednictvím velkolepé scény tvořené dobovými dekoracemi a videoprojekcemi se přeneseme do legendární pařížské čtvrti Montmartre plné kaváren, divadel a kabaretů.

O vánocích se můžete těšit na tradiční Adventní gospely, které zazpívá Stella Jones a The Christmas Gospel Singers. Na svém vánočním turné se totiž zastaví i v Brně. Oceňovaná gospelová skupina okouzlila diváky po celém světě. Sdružuje totiž talenty s jedinečnými hlasovými schopnostmi a šíří radost a lásku ke gospelové hudbě. 

Na koncertě zazní nejslavnější písně z jejich repertoáru, s nímž v posledních letech procestovali celou Evropu. Nebudou chybět skladby jako Oh Happy Day, Down by the Riverside, Amazing Grace a další. Vůdčí osobností souboru je Stella Jones, zpěvačka, jejíž žánrové zaměření kromě gospelu zasahuje ke stylům jazz, pop, funk a soul.

Související

Skupina ABBA

ABBA se dala opět dohromady. Vydala dvě písně, chystá desku hologramovou tour

Švédská popová skupina ABBA se bezmála 40 let po rozpadu dala opět dohromady a vydává nové album. Hudebníci to dnes oznámili v online přenosu, podle kterého příští rok v Londýně chystají i digitální koncerty. "Nahráli jsme nové album," uvedli 76letý Björn Ulvaeus a 74letý Benny Andersson, představitelé mužské poloviny legendární čtveřice.

Více souvisejících

skupina ABBA Vánoce kultura koncerty Brno SONO centrum

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy