Vivaldianno dobyl svět, teď se vrací do Čech

Mrazivý, podmanivý příběh o ztrátách a nadějích geniálního skladatele barokní hudby Antonia Vivaldiho opět míří na česká pódia. Tentokrát doplněn o geniálního vypravěče Pierce Brosnana.

Na scénu se opět vrací unikátní mezinárodní 3D koncert s dechberoucím příběhem barokního génia Antonia Vivaldiho. Tentokrát s novou verzí nesoucí název Reloaded. Přídomek si jeho tvůrci vypůjčili z legendárního Matrixu.

 „Půjčili jsme si název z druhého Matrixu, protože chceme akcentovat moderní technologie a Vivaldiho příběh vyprávět obrazem více současnou a stravitelnou formou“ doplňuje Michal Dvořák, autor, „duchovní otec“, projektu Vivaldianno, producent, skladatel, textař, autor filmové a scénické hudby, hráč na klávesové nástroje a jeden ze zakládajících členů skupiny Lucie.

Co tedy přinese nové Vivaldianno a kam až se jeho sláva dostala?

Tato velkoplošná projekce, která používá nejnovější technologie se premiérově představí nejdříve 10. dubna v Bratislavě v Incheba Aréně. O dva dny později bude k vidění v Brně a první květnový den se představí v Praze v O2 Aréně. Závěrečná show bude patřit severní Moravě, městu Třinec, kde bude uvedena ve Werk Aréně. Třinecký koncert bude navíc obohacen o komorní smyčcový orchestr složený z hráčů Janáčkovy filharmonie Ostrava.

Poté Vivaldianno Reloaded opustí „české luhy a háje“ a vyrazí do světa. Je až fascinující, že tvůrci plánují více než padesát koncertů na všech kontinentech!

A proč ne? Má totiž světový formát se vším všudy: hlavním vypravěčem celé show je nově irský herec Pierce Brosnan, známý jako jeden z výrazných představitelů Jamese Bonda.

Projekt Vivaldianno Reloaded je díky práce studia NMDS Pictures doslova povýšeno až k neskutečné podívané, která by měla doslova hypnotizovat diváka.

“Kompletně jsme přepracovali vizuální část show, která ovlivní i light design scény, nově doplněnou o lasery. Soustředíme se na zrcadlení krásy baroka, Benátek, vizualizujeme hudbu a dáváme prostor pro divákovu imaginaci. Aplikujeme nástroje pro modelování ve virtuální realitě, posilujeme technologie pro 3D efekt projekcí nebo mapujeme živé hudebníky do obrazu. Máme se na co těšit, bude to hluboký zážitek,“ říká za NMDS Pictures Martin Kermes.

Toto spojení barokní hudby s art-rockovým zvukem, moderního tance, neskutečné vizualizace doplněné podmanivým hlasem vypravěče světového jména si opět najde své diváky. Dosud jej vidělo více jak 130 tisíc!

 „Za tu dobu prokázal projekt svou životaschopnost na všech kontinentech a v odlišných kulturách. Barokní hudba v rockovém pojetí na pozadí nejnovějších technologií fascinuje po celém světě a přirozeně představuje nejen mladým posluchačům klasickou hudbu v moderní nadčasové podobě. Původní příběh jsme výtvarným pojetím a nejmodernějšími technologiemi posunuli o level výš a já se nemůžu dočkat reakcí domácího publika,” říká Michal Dvořák.

Přinést audiovizuální zážitek a příběh génia barokní hudby Antonia Vivaldiho do současnosti a přiblížit jej i mladým lidem je ojedinělé a zaslouží jistě pochvalu.

„Snažíme se emoce v původních skladbách jen umocňovat současnými hudebními nástroji. Neklademe si za cíl Vivaldiho nějak vylepšovat“ dále upozorňuje Michal Dvořák.

Za libretem stojí Tomáš Belko - textař, dramaturg, ale i saxofonista, otec hudebníka Matěje Belka, který v současnosti doprovází na klávesy Davida Kollera na jeho Acoustic Tour.

Za zmínku dále stojí fakt, že záznam z této ojedinělé audiovizuální výpravy do 18. století nyní krátí dlouhé lety cestujícím na palubách aerolinek Emirates.

A také to, že se tvůrcům podařilo uzavřít kontrakt na dalších osmnáct koncertů v Jižní Americe.

„Udržuje nás to v naději, že to je projekt, do kterého má smysl investovat další peníze a energii. Protože vytvořit něco trvalého jako třeba Cirque du Soleil trvá deset, dvacet let. A my jsme na začátku,“ říká Dvořák.

Související

Vivaldianno začíná své světové turné 8. června v Praze

Slavný Stradivari hostem zahajovacího koncertu světového turné Vivaldinno Město zrcadel

Liberec - World Tour Vivaldinno startuje! Zahajovací muzikálový koncert, který je bezesporu očekávanou událostí právě vrcholící kulturní sezóny v O2 Aréně 8. června, si nenechá ujít řada významných hostů. Unikátní 3D koncert nové generace si do Prahy přiletí naživo poslechnout také Luca de Michelli Stradivari, potomek věhlasného houslařského mistra Antonia Stradivariho a ikona současného italského bytového designu.

Více souvisejících

muzikál Vivaldianno koncerty

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy