Druhé semifinále Eurovize. Je rozhodnuto, kdo se utká s českým zástupcem ve finále

Po úterním, pro Česko úspěšném semifinále, začalo dnes úderem deváté hodiny večerní druhé semifinálové kolo populární pěvecké soutěže Eurovision Song Contest. V prvním semifinále se v Tel Avivu utkali zástupci 17 zemí. Českou republiku na místě reprezentovala kapela Lake Malawi, která postoupila do finále. Kdo postoupí dnes večer?

23:10 - Vážení čtenáři, dnešní online přenos končí. Těšíme se na vás při sobotním velkém finále.

23:09 - Ve velkém finále nebude chybět ani Dánsko, Norsko, Švýcarsko a závěrečnou desítku postupujících uzavře Malta.

23:07 - Postupuje i Švédsko, Rusko a Ázerbajdžán.

23:05 - Hlasy jsou sečteny. Prvním postupujícím do finále je Makedonie. Druhým se stalo Nizozemí. Třetí je Albánie. 

22:48 - Hlasování skončilo. Na pódiu se objevil Måns Zelmerlöw, vítěz Eurovize z roku 2015. V sobotním velkém finále se můžeme těšit i na jeho vystoupení.

22:36 - V rámci doprovodného programu během hlasování vystoupila slavná skupina Shalva Band sestávající z osmi členů s různým tělesným postižením. Na pódiu zahráli a zazpívali kultovní píseň A Million Dreams ze slavného muzikálu The Greatest Showman.

22:27 - Začalo hlasování. Čeští diváci tentokrát nehlasují, podpořit soutěžící budou moci až v sobotním velkém finále. Nemohou však poslat hlas Lake Malawi, dle pravidel nesmí žádná země hlasovat pro své zástupce,

22:23 - Posledním vystupujícím je zástupce Ázerbajdžánu Chingiz. S popovou písní Truth a neotřelým hlasem se řadí mezi pravděpodobné postupující do finále.

22:17 - Semifinále se řítí do finále. Předposlední zástupkyní byla makedonská zpěvačka Tamara Todevska. S písní Proud sice u diváků sklidila úspěch, její účast ve finále je ale otázkou.

22:13 - Nizozemec Duncan Laurence vsadil na pomalou baladickou klavírní píseň Arcade. Podle bookmakerů udělal dobře, je žhavým kandidátem na vítěze celé soutěže. 

22:10 - Norské trio KEiiNO chce navázat na deset let starý úspěch Alexandera Rybaka. Píseň Spirit in the Sky trhá skandinávské žebříčky, doknale ale roztančila i publikum v Izraeli.

22:07 - Vystoupení albánské zpěvačky Jonidy Maliqi připomíná nezapomenutelné vystoupení ukrajinské hvězdy Ruslany. Oproti ní ale s písní Ktheju Tokës sice nemá velké šance na vítězství, probojovat do finále by se ale mohla.

22:02 - Jedno z nejočekávanějších vystoupení předvedl ruský zástupce Sergey Lazarev. V roce 2016 obsadil v soutěži 3. místo s písní You Are The Only One, letos se pokouší probojovat s písní Scream.

21:54 - S méně nevýraznou písní vystoupil i Litevec Jurij Veklenko. Song Run with the Lions má sice naději postoupit, mezi favority na výhru celé soutěže ale nepatří.

21:50 - Úspěch sklidila u diváků i osmnáctiletá Michela Pace, která reprezentovala Maltu s písní Chameleon.

21:48 - Andělská křídla, andělská píseň. Chorvatský osmnáctiletý zástupce Roko se rozhodl song The Dream zazpívat v rodném jazyce.

21:43 - Rakousko v loňském roce téměř vyhrálo. SKončilo na druhém místě za zpěvačkou Nettou. Nepředpokládá se, že by letos Pænda s písní Limits mohla úspěch zopakovat.

21:38 - Žhavým favoritem na postup je i švédský zpěvák John Lundvik s rychlejší popovou písní Too Late for Love. Ve své zemi je slavným zpěvákem, povede se mu uchvátit i zbytek světa?

21:35 - Letošní večer je zatím plný pomalejších rytmických písní. Předvedla ji i dánská zástupkyně Leonora  s písní Love Is Forever.

21:28 - První část večera zakončila rumunská zpěvačka Ester Peony  s písní On a Sunday. Kamery se následně otočily ke Conchitě Wurst, zpěvačce, která vyhrála Rakousku soutěž v roce 2014. Vystoupí v sobotu na velkém finále.

21:24 - Lotyšská zpěvačka Carousel vsadila více na svůj hlas a melodickou baladu, než na okázalé vystoupení. Píseň That Night by mohla na postup do finále stačit, ačkoliv je velmi repetetivní.

21:18 - Švýcarský zástupce Luca Hänni sklidil s písní She Got Me úspěch. Na internetu se už před vystoupením dočkal velké podpory od fanoušků a je jedním z favoritů na postup do finále.

21:15 - Podobný hudební styl zvolila i moldavská zpěvačka Anna Odobescu s písní Stay. Její vystoupení doprovázelo neuvěřitelné pískové umělecké dílo.

21:11 - S romantickou písní vystoupila irská zástupkyně Sarah McTernan.  Píseň s názvem 22 sice předvedla barevné kreace v melodii popové balady, v silné konkurenci ale nemá moc šancí.

21:08 - Jako první se divákům představila arménská zpěvačka Srbuk s popovou písní Walking Out. 

21:05 - I dnes se o postup do finále utká 18 zemí. Postoupit jich však může jen deset. Mezi největší favority patří Nizozemí, šanci má ale i ruský zástupce, který soutěž nereprezentuje poprvé.

21:00 - Za doprovodu bujarého potlesku začalo v Tel Avivu druhé semifinálové kolo nejsledovanější nesportovní události na světě - pěvecké soutěže Eurovize. Vítáme vás u živého přenosu.

Související

Eurovision Song Contest 2019 (Foto:  Andres Putting)

Organizátoři Eurovize potrestali Island, dostal pokutu kvůli skupině Hatari

Organizátoři mezinárodní písňové soutěže Eurovize potrestali Island pokutou za chování skupiny Hatari při letošním ročníku akce, jejíž finále se konalo v květnu v Tel Avivu. Členové skupiny během vyhlašování výsledků rozvinuli transparenty v barvách palestinské vlajky s nápisem Palestina, což je podle regulí nepřípustná politizace soutěže. Informovala o tom agentura AFP.
Duncan Laurence (Foto: Andres Putting)

Příští ročník Eurovize bude v Rotterdamu, čeká se až 50 tisíc fanoušků

Příští ročník mezinárodní písňové soutěže Eurovize se bude konat v květnu v Rotterdamu. Oznámila to dnes Evropská vysílací unie, informovala agentura AP. V letošním 64. ročníku klání zvítězil Nizozemec Duncan Laurenc, a jeho vlast tak získala právo uspořádat v roce 2020 populární soutěž, jíž se účastní i Česko.

Více souvisejících

Eurovision Song Contest 2019 eurovize

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 25 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy