V Praze se otevře nová hala O2 universum, první koncert bude patřit Kabátům

Nejpopulárnější tuzemská kapela Kabát vystoupí 26. září jako první interpret v nové multifunkční hale O2 universum v Praze. Další akcí v komplexu navazujícím z jižní strany na O2 arenu bude 13. listopadu koncert Pražské filharmonie, která zahraje Beethovenu 9. symfonii. Prvním potvrzeným mezinárodním kongresem je 17. světový kongres anesteziologů WFSA od 5. do 9. září 2020. ČTK o tom za provozovatele O2 areny a O2 universa společnost Bestsport informovala Eva Hromádková.

Skupina Kabát je úzce spojena i s velkou halou. O2 arenu zaplnili Kabáti zatím celkem třikrát a od svého posledního vystoupení v roce 2017 drží návštěvnický rekord 20.083 diváků. Výtěžek z prodeje vstupenek na koncert 26. září bude věnován nadaci Dejte dětem šanci, která pomáhá dětem a mladým lidem osamostatnit se a začlenit se do společnosti po opuštění dětského domova.

"V naší republice se bohužel neustále dovídáme, na jak nesmyslné projekty, a jak pohrdání hodné subjekty a osoby čerpají státní peníze, případně evropské dotace. Díky tomu vzniklo plno spolků a nadací, které v mnoha ohledech suplují nečinnost, nebo nedostatečnou činnost státu. Je otázkou, jestli se s tím dá do budoucna vůbec něco dělat. Alarmující je, že ti, kteří pomoc potřebují, tak aby se jí dočkali, musí být v hojném počtu, a ideálně ve věku, kdy již mohou volit. Případně pomoc přijde, dá-li se jejich téma použít jako volební program. Nadace Dejme dětem šanci patří mezi ty, kde s nadšením a hmatatelnými výsledky dnes a denně pomáhají tam, kde to evidentně pro stát není atraktivní. Nadaci známe již delší čas, a teď se konečně naskytla možnost otevřeně tuto nadaci podpořit," prohlásila kapela Kabát.

Skupina Kabát tento rok slaví 30 let činnosti ve stejné sestavě. Výročí připomene sérií pěti koncertů pod názvem Po čertech velké turné. Velké koncerty zahájila 1. června na fotbalovém stadionu v Brně a zakončí 14. září v plzeňském Amfiteátru Lochotín. Kabát hraje v sestavě Josef Vojtek (zpěv), Ota Váňa (kytara), Radek Hurčík (bicí), Milan Špalek (baskytara a texty) a Tomáš Krulich (kytara). První album Má ji motorovou kapela vydala v roce 1991.

Multifunkční a kongresové centrum O2 universum, které je napojené na pražskou O2 arenu, se otevře v září. Halu vlastní a provozuje společnost Bestsport, která je členem skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Náklady na výstavbu centra napojeného na O2 arenu jsou 1,2 miliardy korun a na místě hrubé stavby původně plánované "malé arény" ho od října 2017 staví firmy Metrostav a Syner. Hrubá stavba, která byla původně určena pro malou arenu s hokejovou tréninkovou plochou, byla v roce 2004 zakonzervována.

Nový komplex, který navazuje na O2 arenu, má rozlohu téměř 50.000 metrů čtverečních ve čtyřech podlažích. Po dostavbě bude mít až 21 sálů různých velikostí s kapacitou 10.000 návštěvníků. Největší sál s kapacitou 4500 lidí bude využíván i pro pořádání středně velkých koncertů a sportovních utkání. Tribuny budou zatahovací a výška sálu 12,5 metru umožní pořádat například tenisové, basketbalové, florbalové nebo volejbalové zápasy.

Související

Comic-Con Prague

Comic-Con Prague 2022: V Praze pokračuje setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů

V pražském centru O2 universum dnes pokračuje třetí ročník setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih Comic-Con. Potrvá do 24. dubna. Návštěvníci se i dnes mohou těšit nejen na fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, ale i na promítání, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty a také na hraní videoher a stolních her.

Více souvisejících

O2 universum Skupina Kabát Koncert Praha Hudba

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 11 minutami

Aktualizováno před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Počasí: Česko čekají ještě dvě mrazivé noci, upozornili meteorologové

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy