Hitmaker Michal David oslaví 60. narozeniny pompézně. Co se chystá?

Zpěvák, skladatel a hudební producent Michal David své 60. narozeniny, ale také zároveň 40 let působení na české hudební scéně, oslaví příští rok 11. a 12. června v pražské O2 areně. Mezi hosty koncertu bude i americká skupina Village People známá svým hitem YMCA. ČTK o tom za pořádající společnost Bestsport informovala Martina Kučerová.

"Bude to jedna velká party, jak je již u mě v O2 areně zvykem. V roce 2010 na mých 50. narozeninách to byla plejáda asi všech největších hvězd z českého popu a mých muzikálů. V roce 2015 při oslavě mých 55. narozenin vystoupil s hodinovým programem DJ Bobo. A i příští rok můžete očekávat show s mými největšími hity," vzkázal Michal David.

Vedle hlavního hosta koncertu skupiny Village People, která před časem předvedla svoji show na festivalu Benátská! v Liberci, vystoupí italská skupina DaMiChi s Chiarou Grill a Davidem Mattiolim. Představí se také zpěvačka Lucie Vondráčková. Koncert bude moderovat Leoš Mareš. Po skončení hlavního programu bude následovat after party s dýdžejkou Andreou Pomeje.

Davida doprovodí kapela Kvatro, kterou fanoušci mohli vidět v loňském a letošním roce na všech jeho koncertech při Open Air Tour. "Kvatro jsem angažoval před dvěma roky na první Open Air Tour jako mou novou doprovodnou skupinu. Příští rok na narozeninovém koncertě doprovodí všechny mé avizované hosty, včetně Village People," podotkl.

Michal David, vlastním jménem Vladimír Štancl, se narodil 14. července 1960 v Praze. Studoval na pražské hudební konzervatoři, v roce 1978 získal ocenění Hudebník roku na 6. Pražských jazzových dnech. Později se připojil k popové skupině Kroky Františka Janečka. Jeden z největších tuzemských hitmakerů před devíti lety na narozeninovém koncertu v O2 areně pokřtil speciální box s dvěma CD a DVD s názvem 50, který obsahuje největší hity jeho dlouholeté kariéry.

Bývalý jazzový hudebník, který příležitostně vystupuje v projektu The Fish Men, je vedle diskotékových šlágrů také autorem mnoha muzikálů, mimo jiné Kleopatra, Tři mušketýři a Mona Lisa. V roce 2012 své známé písně Největší z nálezů a ztrát, Každý mi tě lásko závidí, Je to blízko, Pár přátel nebo Nenapovídej natočil za doprovodu symfonického tělesa a v nových instrumentacích. Projekt s názvem Classic představil i na turné v divadelních a koncertních sálech.

Související

Janek Ledecký v muzikálu IAGO (foto: muzikál IAGO)

Vánoční písně vydávají Ledecký, Patejdl či David, koncerty kvůli epidemii nebudou

Vánoční písně na svých aktuálních nahrávkách v těchto dnech vydávají Vašo Patejdl, Michal David i Janek Ledecký. Vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru je nedoprovodí koncerty. Patejdl natočil své první vánoční album s názvem Moje československé Vianoce. David několik vánočních skladeb připojil k albu sestaveném ze svých oblíbených pomalých písní.

Více souvisejících

Michal David (zpěvák) Koncert Hudba Praha

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy