Během koncertu zemřel písničkář David Olney, publiku se omluvil

O víkendu uprostřed vystoupení na festivalu na Floridě zemřel americký folkový písničkář David Olney, bylo mu 71 let. Jeho kolegyně Amy Rigbyová, která rovněž na akci účinkovala, na facebooku napsala, že Olney náhle přerušil svou písničku, posluchačům se omluvil a poté zavřel oči. Portál NME napsal, že zpěváka podle všeho postihl infarkt.

"Olney byl v polovině třetí písně, když přestal hrát, omluvil se a zavřel oči, uvedla Rigbyová. Dodala, že se nejprve zdálo, že si chce jen odpočinout, neboť seděl klidně, vzpřímeně a stále držel kytaru. Olneyovi se neúspěšně pokoušelo zachránit život několik přítomných lékařů.

Olney se stal jedním z mnoha umělců, kteří zemřeli přímo na pódiu. Například loni na silvestra během vystupování podlehl infarktu brazilský zpěvák Juliano Cezar.

Obdobné případy jsou zaznamenány i v Česku. V únoru 2004 zemřel na jevišti během představení Moliérovy hry Skapinova šibalství dlouholetý člen ostravského Divadla Petra Bezruče Jan Odl a v roce 1974 byl přímo z natáčení filmu Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách převezen do nemocnice herec Jan Libíček, který následně zemřel na selhání ledvin.

David Olney (písničkář) úmrtí Koncert Hudba USA (Spojené státy americké) kultura

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy