V pražské O2 areně se Kiss naposledy loučili s fanoušky

V zaplněné pražské O2 areně se dnes s fanoušky, kterých se podle pořadatelů sešlo přibližně 15.000, loučila legenda světového glam rocku Kiss. Muzikanti proslulí pomalovanými obličeji, divokými kostýmy a dalšími výstřelky zahráli během svého údajně posledního turné End of the Road (Konec cesty). Čtveřice převlečená za démona, hvězdného chlapce, mimozemšťana a kočku na závěr vystoupení nabídla hit Rock and Roll All Nite a návštěvníci koncertu se rozcházeli za tónů reprodukované písně God Gave Rock 'n' Roll to You II.

Už dlouho před začátkem koncertu se kolem haly začaly shromažďovat příznivci americké kapely, mnozí v tričkách s logem s runovými dvěma S. Někteří z četných fanoušků členů Rokenrolové síně slávy doufají v to, že Kiss si ještě ukončení koncertní činnosti rozmyslí. Poukazují na skutečnost, že v letech 2000 až 2002 absolvovali turné The Farewell Tour, které tehdy také označili za své poslední.

Zakládající člen Kiss Gene Simmons však jejich optimismus vyvrací. "Jsme ohromně pyšní na to, co jsme dokázali, ale prostě nastal čas si uvědomit, že už to dál nejde. Mám rád Bona, Micka Jaggera, všechny tyhle nezdolné rockové frontmany, ale u Kiss jde o něco speciálního. Při koncertech nosím dračí boty na sedmipalcových podrážkách, nemluvě o dalších částech mého kostýmu a ještě baskytaře. Celé to váží nějakých 18 kilo, do toho ještě plivu oheň, létám ve vzduchu, přes dvě hodiny. Při vší úctě ke Keithu Richardsovi a dalším ikonickým rockovým hráčům, kdyby si měli při koncertě vyzkoušet co já, nevydrželi by to ani půl hodiny," prohlásil v rozhovoru s MF Dnes dvaasedmdesátiletý baskytarista.

Kapela známá svou jednoduchou a údernou hudba na pomezí glam rocku a hard rocku zahájila vystoupení obligátním intrem se sloganem You Wanted the Best, You Got the Best! a písní Detroit Rock City z roku 1976 vyprávějící o skalním fanouškovi Kiss, který se zabije při autonehodě cestou na koncert. Aktuální sestava Kiss, v níž jsou kromě původních členů, baskytaristy a zpěváka Simmonse a kytaristy a zpěváka Paula Stanleyho, také kytarista Tommy Thrayer a bubeník Eric Singer, nabídla velkou pyrotechnickou a světelnou show. Nechybělo tradiční plivání ohně, falešná krev nebo cesta zpěváka Stanleyho nad hlavami diváků při písni Love Gun.

Fanoušci si s kapelou zazpívali hity jako Shout It Out Loud, Say Yeah, 80. léta a krátkodobé období odlíčení kapela připomněla písní Lick It Up. Na koncertu nechyběla bubenická a kytarová sóla ani známé hity I Was Made for Lovin' You, Beth, Do You Love Me nebo Rock and Roll All Nite.

Jako předkapela se představili The Last Internationale, americká rocková skupina, kterou tvoří newyorský kytarista Edgey Pires a zpěvačka Delila Paz.

Skupina Kiss byla založena v roce 1973. Za tu dobu vydala dvě desítky studiových alb, zatím poslední Monster před deseti lety. V Česku vystoupili několikrát, poprvé 14. a 15. prosince 1996 ve sportovní hale na pražském Výstavišti.

Související

Více souvisejících

Skupina KISS O2 Arena Praha

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 21 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy