Zpěvák Jamie Cullum poprvé zavítá do Prahy. Z koncertu umí udělat divokou show

Anglický zpěvák a klavírista Jamie Cullum vystoupí příští rok v květnu poprvé v Praze. Jazzový a popový interpret doposud v Česku vystupoval dvakrát na festivalu Colours of Ostrava. Praha bude jednou z jeho zastávek na turné k nové desce Tallar, kterou vydal letos v červnu. ČTK o to dnes za pořadatele informoval Jiří Sedlák.

Cullum je populární především pro své živé a aktivní vystupování. Při koncertu předvádí nejen své hudební umění, ale i show pro diváky. Na koncertech v Ostravě beatboxoval, padal ze stoličky nebo skákal z klavíru.

"Nikdy jsem se nesnažil předstírat, že žijeme v padesátých letech. Žiji tady a teď. Mám rád Beyonce, Massive Attack, ale stejně tak Cheta Bakera nebo Franka Sinatru," říká zpěvák.

Široké pole hudební inspirace dokazují verze skladeb různých autorů, které Cullum přetváří. Například verze skladeb Colea Portera, Kurta Ellinga, Counta Basieho, Jimiho Hendrixe, Rihanny a kapel Radiohead či White Stripes.

Na festivalu Colours of Ostrava vystoupil Cullum v roce 2009 a 2013. Podle Sedláka patřil mezi nejpopulárnější účinkující. V obou ročnících sklidil velký potlesk a nadšení publika. Koncertoval a hrál i v leže nebo využíval speciální efekty ke hře na klavír.

Čtyřicetiletý Cullum začal nahrávat v roce 1999. Od té doby nahrál osm desek. Poslední s názvem Tallar je zaměřena na zpěvákovu vlastní tvorbu. Za svého hudebního působení byl nominován na ceny Grammy, Zlatý glóbus nebo Brit Awards. Skládá hudbu i pro filmy nebo seriály.

V Praze Cullum vystoupí 12. května v novém prostoru O2 universum. Vstupenky na sezení za 990 do 2490 korun budou v prodeji od 13. září.

Jamie Cullum Koncert Hudba Praha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy