Třetí pokračování románu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti se blíží na pulty knihkupectví

Praha - Úspěšný román Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti z pera amerického spisovatele Ransoma Riggse se dočká svého třetího pokračování a to už za pár dní.

Opuštěný sirotčinec na prapodivném ostrově, příběh chlapce který je jako malý fascinován příběhy svého dědy, jež mu vypráví zážitky ze sirotčince během druhé světové války. Chlapcův děda umírá za podivných okolností a jediné co zbývá je odhalit tajemství, kterými byl jeho život opředen. Kniha nás zavede na tajuplný ostrov mezi děti se zvláštními schopnostmi, kde se budou dít neuvěřitelné věci. Kniha je navíc doprovázena starými dobovými fotografiemi, které skvěle podkreslují její temnou atmosféru.

Román sklidil po celém světě nebývalé ohlasy, a proto Ransom Riggs o dva roky později vydává pokračování s názvem Podivné město. Hlavní hrdinové se vydávají do válkou zničeného Londýna, aby zachránili život své milované ředitelce slečně Peregrinové. Příběh čtenáře zavede do světa telepatie, časových smyček, či se seznámí s bizarními druhy zázračných zvířat. Stejně jako v prvním díle i druhá část Podivných dětí obsahuje dobové fotografiemi a nabízí tak jedinečný čtenářský zážitek.

Nedávno Vám server EuroZprávy.cz přinesl informace o proslulém režisérovi temných příběhů, Timu Burtonovi, který se ujal režie prvního dílu Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Snímek vstupuje do kin 29. září 2016 a proto si čekání můžete zkrátit četbou právě třetího dílu Podivných dětí.

Zdroj: YouTube

Už 13. dubna se fanoušci příběhů z imaginárního světa plného neskutečných dobrodružství dočkají pokračování. Spisovatel Ransom Riggs opět po dvou letech od druhého dílu přichází s novým pokračováním, tentokrát s názvem Knihovna duší.

Příběh začíná přesně tam, kde skončil díl druhý, tedy v londýnském metru, které se hemží zástupem nestvůr a slečna Peregrinová je stále v nebezpečí. Ale nejen ona, hlavní hrdinové Jaob a Emma musí podniknout další nebezpečnou výpravu za osvobozením svých druhů. Na své cestě potkávají další podivná, laskavá i krutá stvoření, ale také zradu, závist i chorobnou touhu po moci. Již tradičně je kniha doplněna sérií dobových fotografií.

film Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné dět Tim Burton (režisér) knihy

Aktuálně se děje

před 10 minutami

Aktualizováno před 17 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 33 minutami

Aktualizováno před 49 minutami

před 49 minutami

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Medvěd na Slovensku opět zaútočil na člověka. Šlo o houbaře

Útoků medvědů na lidi na sousedním Slovensku nadále přibývá. Na prvního máje došlo k napadení houbaře v okrese Banská Bystrica. Muž dokázal prchnout do bezpečí, po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy