Trampoty Ostravaka 2 opět dobývají lidská srdce! Čtěte...

Ostrava - Elektronická kniha TRAMPOTY OSTRAVAKA 2 psaná v "ostravštině" dobývá knihovny v celé České republice. Po prodejním úspěchu, kdy se e-kniha objevovala v TOP 2O některých knihkupců, si tak můžete oblíbenou elektronickou knihu vypůjčit už i na pultech veřejných knihoven. E-kniha se prodává ve třinácti specializovaných e-shopech v ČR a SR jako jsou Alza, DatArt, Palmknihy, iBux, Neoluxor, wKnihy, Arara, Gorila, RajKnih, atd..

E-knihu si k dnešnímu dni můžete zapůjčit celkem na více než 40-ti čtečkách veřejných knihoven, například v Karlových Varech, Jičíně, Praze, Blovicích u Plzně, Olomouci, Kroměříži a samozřejmě i v Ostravě. E-knihu doprovází často stahovaná skladba Bo benga všude v mp3 a klip sestavený z videí s CC licencí. Při předpokládané měsíční vypůjčce si tak ročně tuto knihu přečte dalších minimálně pět set čtenářů.

A co vlastně čtenáři knihoven mohou číst? Ukázka z E-knihy: TRAMPOTY OSTRAVAKA 2 - Bo dovolená

Loni sem byl na dovolene v Prajzsku... i Mařena otěhotňěla, předloni sem byl dalej v Polsce .. i taky otěhotněla. Letos ju radši vezmu na dovolenou sebou. Řeknul sem sy. No ja, ale kam?      Kam na dovolenou? Buchnul sem katalogem kancelařa z Prajzke i kukali sme z Mařenu. Mařena by na Pinďos, bo tchyňa tam byla, no ja na Lesbos, bo seksualne ideje. Zvolili sme Fiflos. Jedina něvyhoda, bo doprava letadlem. U nas doma lita raz facka zleva, raz zprava, tak mňa litani něvadi. Mařena ma dycky pravdu, tak Fiflos.       Točal sem tym katalogem bo nivěm, to blankytne voda či něbo. Zrazu taky fajny hotel. Hvězdiček jak na něbu v noci i do mňa sy zahryznul kužovec. Hen taky fajny bruk ten kužovec. Zaleze pod kužu i nida vam šancu přemyšlať. Idem. Hura na Fiflos.      V buse sym sy sednul nazadek na zadek i sluchal, bo všecy mjali cinkajici baťohy. No družba fajna. Deset minut od vyjazda to vzadu v buse mocno cynkalo, bo flaškova zvonkohra. No muzyka fajna.      Ešče sme v Ostravě i ja musym. Idu do chlopa z Rajchu, bo un pruvodca i škemram o čurací pauzu, bo tlak ukrutny. Dakde na benzynce bych i rad. Pruvodca sy mrknul na mňa i lamanou češtinou řeknul. "Ja, pauza, dame na benzinka."      Idu zpatky na zadek busa i čuju jak ni jen ja haksnama tancuju v rytmu cynkota flaškove muzyky. Benzynka tu.      Pruvodca sy zvednul, zebral mikrofona i hlasno pravil: "Čuráci ... pauza!" Dal to něbudu kometovať, bo monokl fajny.      Několikrazy sme stali skoroplanovaně na benzynce i z puldennim zpožděnim sme na Šumavě.      Čumim na hen ty stromy bez zeleneho i je mňa smutno. Bo kysele deště z Ostravy zpusobyly vykusane chodbičky pod kurou stromu i uny uměraju. Kužovec mňa však hlodnul znovu. Vzpomňal sem sy na hvězdičky v hen tym katalogu i nalada mi ide nahoru.      V Bavorach si dam Bavoraka i piva. No z busa kukam jak taka fajna děva v mořu, škrabala sa po bachořu. Asi ju to svědilo, bo barva mořa byla taka divna. No bylo to věčši než naša laguna, tak to moře asi može byť. Ba ba. No čekal sem to moře věčši i bez hen takeho mazlaveho blata. Mam smolu, bo asi zas dajaky tanker ztroskotal.

Související

Ilustrační foto

ODS a Ostravak se odmítají vzdát. Koalice v Ostravě se zase změní?

Hnutí Ostravak i ODS, kteří vypadli z ostravské koalice, jsou připraveni k případným dalším jednáním. V původně chystané koalici mezi vítězným ANO, lidovci, Ostravakem a ODS tato dvě uskupení nahradili Piráti. Primátor Tomáš Macura (ANO) ale už po čtvrtečním podpisu koaliční smlouvy připustil, že tato podoba koalice nemusí být konečná. Dnes zopakoval, že případnému dalšímu jednání a doplnění koalice se nebrání.

Více souvisejících

Ostravak Literatura

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy