Páté pokračování StarDance bylo konečnou zastávkou pro jednoho z herců

Praha - Jak řekl moderátor Marek Eben, navzdory tragédii si nesmíme nechat vzít radost ze života a z tance. Pokud by se tak stalo, ti, kteří za teroristickým útokem v Pařízi stojí, by dosáhli toho, co chtěli.

Pátý večer byl v letošním seriálu StarDance do jisté míry výjimečný. Soutěžící měli možnost předvést publiku dva tance, které se v tomto pořadu objevily vůbec poprvé. Salsa má kořeny napříč Kubou, Portorikem a USA, ale později se její centrum soustředilo do New Yorku. Jejím průvodním jevem je především třepání tělem a velmi volné provedení (s ohledem na pravidla). Pokud chcete vidět skutečně špičkovou salsu, sežente si stejnojmenný film s Angelou Alvarado a Robby Rosou (1988). A perličku na závěr - salsa skutečně znamená »omáčka«.

Valčík má své kořeny na přelomu 17. a 18. století, tento třídobý tanec byl ale ve své době považován na nemravný, protože partner držel partnerku kolem pasu, což bylo podle tehdejších poměrů naprosto nepřípustné. Tanec je samozřejmě spojován s Rakouskem, zejména díky skladateli Johannesu Straussovi, nazývanému též Král valčíků. Nárok na původ si však osvojují i Němci a Francouzi (ti totiž tvrdí, že předchůdcem valčíku byla volta, tancovaná právě u nich).

Ze sedmi párů se tři chopily valčíku, na ostatní vybyla živější salsa. Jednoznačně nejvíc porotu nadchla Leona Machálková s Michalem Necpálem, kromě velmi příznivého slovního ocenění si odnesli největší bodový příděl večera - 36. I druhé místo dle poroty patřilo představitelům valčíku, a sice Radkovi Bangovi s Terezou Bufkovou (30 bodů). Ale aby to nebylo tak jednoznačné, nejhorší byl také valčík, nad nímž porota kroutila hlavou - jeho autory byli Lukáš Pavlásek s Lucií Hunčárovou. Pro pořádek dodejme, že v salse dominovala ve StarDance úspěšná dvojice Jitka Schneiderová s Markem Dědíkem, ti se bodovým hodnocením vyrovnali Bangovi s Bufkovou.

Opět se i sem tam žertovalo, například Leoš Mareš byl vyzván, aby ohodnotil s ohledem na někdejší komentátorské působení na zimním stadionu své provedení salsy; prohlásil stručně "Dvě minuty za hákování". Lukáš Pavlásek zase prozradil, že si bere vzor z jedné z představitelek seriálu Přátelé Jennifer Aniston, a když už nemůže ohromit diváky tancem, zkouší to aspoň pokaždé jiným účesem. 

Kolem půl desáté nastal "okamžik pravdy" - tentokrát podle zavedené tradice postupného odebírání úspěšných párů zůstali jako poslední dva soutěžící, nad nimiž se vznášela hrozba vyřazení, Leoš Mareš a Marek Taclík. Nakonec, po drobném a dramatickém napínání padl Černý Petr do rukou herci Taclíkovi. 

Za týden se opět sejdeme při šestém pokračování soutěže, tentokrát budou mít soutěžící před sebou další zajímavou výzvu - hned dva latinskoamerické tance: budou to rumba a cha-cha. Pikantní bude, že pro tyto dva rytmy budou vybírány písně popového krále Michaela Jacksona.

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

StarDance Marek Eben Marek Taclík

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy