StarDance: Pavlásek žije dál, Mareš se loučil v slzách. Je to nebo to není konspirace?

Praha - Kdo předpokládal konečnou pro komika a nositele mnoha dalších, zejména netanečních titulů, ten by se zlou potázal. Po charitativním večeru přineslo 8. kolo překvapení, ovšem těch jsme dle některých názorů svědky už delší dobu.

Tentokrát byly na tanečním pořádku hned čtyři rytmy: waltz, slowfox, paso doble a samba. Pro soutěžící to znamenalo během čtyř dnů zvládnout přípravu na dva tance. A vůbec jim nebylo nic platné, že se tyto rytmy v letošním ročníku už objevily - pokud ano, tančil je nějaký jiný pár.

Takže jak byly kostky vrženy? Pět dvojic se podělilo o čtyři tance takto: oslavenkyně Jitka Schneiderová a Marek Dědík - waltz + paso doble, Radek Banga / Tereza Bufková - slowfox + samba, Leoš Mareš / Katarina Štumpfová - paso doble + waltz, Lukáš Pavlásek / Lucie Hunčárová - samba + slowfox a konečně Marie Doležalová / Marek Zelinka - waltz + paso doble.

I když následné události ukáží, že body od poroty jsou jen jediním a méně podstatným kritériem, nejvíc se tohoto večera líbilo paso doble dvojice Schneiderová/Dědík s absolutním počtem 40 bodů, za nimi skončili se stejným tancem Doležalová/Zelinka (38 bodů), pomyslný bronzový stupínek zabral pár Banga/Bufková (35) se sambou. Zdůrazňovat, že na posledním místě v obou tancích byl bezkonkurenčně Lukáš Pavlásek s Lucií Hunčárovou, je asi zbytečné (11 a 15 bodů). Pokud přičteme body z minulého pořadu, zůstaly imaginární stupně vítězů stejné jako v nejlepších předvedených tancích (celkově 122, 120 a 115 bodů resp. poslední místo 69).

Jenže je třeba si zvyknout, že StarDance má své vlastní zákonitosti. Když moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben oznamovali třetí pár, který v soutěži bude pokračovat, vybuchla celkem očekávaná bomba. Pavlásek jde dál. Ze zbylých párů Banga/Bufková a Mareš/Štumpfová zbyly doslova oči pro pláč jednomu z nejznámějších moderátorů. "Ostatní páry dnes tančily lépe a Pavlásek byl vtipnější," ustál však se ctí své vyřazení Mareš.

Čím to je, že outsider ničí favority?

S Leošem Marešem se počítalo celkem jistě pro finále, proto jeho vyřazení provází velká vlna dohadů a další ataky na smysluplnost soutěže. I porota už volá po tom, aby se hlasující vzpamatovali (obrazně), protože to není show StarDance, ale jenom StarDance, jak se pokoušel apelovat jeden z poroty, Radek Baláš. Jenže Pavláskovi neuškodí snad nic - ani výroky Tatiany Drechsler, která opakovaně prohlásila, že ještě nepotkala jiného člověka, který se tak neuvěřitelně míjí s rytmem. 

Je to jen Pavláskův humor s kamennou tváří? Na výtky paní Drechsler jenom opáčil: "Vidíte, tak jste ho konečně potkala." Další poznámky si vůbec nepřipouští a dokonce pronesl, že by jeho neumění mohlo být jedním z tématických večerů některé další řady. Nevadí mu ani tradičně malý přísun bodů, vždyť za dva tance měl nižší ohodnocení než všechny zbylé páry za jeden.

Je to jenom jeho bezprostřední a snad i naivní komika? Nebo se ti, co soutěž sledují rozhodli, v duchu české švejkovské povahy, že zkusí zavedený britský model zruinovat? Pravda, mohli to udělat už dříve, ale právě Pavlásek je ideální postavou. Marně pak porotci bijí na poplach a nabádají, aby se hodnotilo umění. Má to zkrátka dva aspekty - ukazuje se, jak záludná může hlasovací soutěž být a vůbec tak nepostihuje umění, na druhou stranu si můžeme gratulovat, že tu existuje smysl pro recesi, který kdysi vyzkoušela i druhdy velice populární brněnská figurka František Kocourek, když se snažil vytvořit vítěze Zlatého slavíka z neméně proslulého Rudolfa "Rudy" Kovandy. 

Pokud se někdo skutečně rozčiluje v debatách kolem StarDance nad nespravedlností, nechť si znovu uvědomí, že čeští provozovatelé soutěže mají daná pravidla a ustoupit nemohou, i kdyby nakrásně chtěli. Možná jen příště budou při volbě oněch "hvězd" obezřetnější. Ale aby někdo proléval slzy s Marešem a viděl v tom malou lidskou tragédii, to je asi stejný nesmysl, jako když dívky pubertálního věku hodlaly řešit svůj další život silně drastickými metodami poté, co kdysi dvojice Kotvald-Hložek nevyhrála Zlatého slavíka. Ony názory zaslané do redakce tehdejšího Mladého světa si možná některé po letech přečtou a určitě se jim budou ratolesti ronící proud slz nad Marešovým odchodem ze soutěže mnohem lépe utěšovat. 

Sázkový kurs Pavláska tak před dalším večerem, v něž si už pouze čtyři páry vyzkoušejí valčík, rumbu, quickstep a salsu, možná vylétne raketově vzhůru. Někdo možná bude namitat, že teď už snad konečně najdou diváci rozum, ale zavzpomínejme na III. řadu, v níž se sportovní komentátor Jaromír Bosák s Evou Krejčířovou prodrali až na bronzový stupínek. Jenže tehdy tančilo jen osm párů, takže za sebou zanechali jen pětici, takže Pavlásek s Hunčárovou už jsou ohledně soupeřů, které nechali na štítě, o jeden lepší. A stále více se vtírá otázka, zda nakonec Lukáš nebude vítězem. Přijde vám to jako velká utopie? Pomalu totiž mizí hlasy o manipulaci výsledků a stále více se hovoří o prvoplánované možnosti dotáhnout zpočátku možná nevinnou, nyní však bující recesi do konce. 

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

StarDance Lukáš Pavlásek Leoš Mareš

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 38 minutami

před 47 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy