Sedmý ročník StarDance vyhrála herečka Marie Doležalová

Praha - Vítězkou sedmé řady oblíbené taneční soutěže StarDance se stala herečka a bloggerka Marie Doležalová, která tančila s Markem Zelinkou. Ve finále dnes porazila svou hereckou kolegyni Jitku Schneiderovou s Markem Dědíkem. Odborná porota udělila oběma herečkám stejný počet bodů, o prvním místě tady rozhodli diváci svým hlasováním při přímém přenosu v České televizi. Na třetím místě skončil bavič Lukáš Pavlásek s Lucií Hunčárovou.

"Byl to úžasný zážitek, je to překvapivý zážitek," řekla k vítězství Doležalová a současně poděkovala svému tanečníkovi, že "ji v soutěži nešetřil".

Na vítězství páru Doležalová a Zelinka sázeli i bookmakeři, šance na jejich vítězství hodnotili nízkými kurzy v rozpětí 1,2:1 až 1,3:1. Odhadli ale i další dvě místa. Na druhém měla podle vypsaných sázek 2,9:1 až 4:1 skončit Schneiderová s Dědíkem. Nejvyšší kurzy 4,5:1 až 6,6:1 byly na pár Pavláska a Hunčárovou, kteří svými povedenými kousky zajišťovali soutěži podle sázkařů velkou sledovanost i zájem ze strany sázejících. Například Sazka od začátku pořadu vypisovala kurzy na umístění Pavláska v nejlepší trojici a těm, kteří v polovině soutěže věřili, že se dostane do finále, bude vyplácet výhry v kurzu 3:1.

Pavlásek přitom dostával od porotců od počátku soutěže nízké hodnocení, díky hlasům od svých příznivců se však probojoval do finále. To často vyvolávalo nelibé reakce jeho odpůrců například na sociálních sítích, Pavláskovo "taneční umění" se ale stalo i tématem řady debat o školních přestávkách. "Aspoň jsem vyvinul vlastní taneční styl a chtěl bych vidět všechny ty taneční mistry, kdyby měli zatančit třeba paso doble jako já, na tom by si vylámali zuby," reagoval na výtky svých kritiků v jednom z rozhovorů pro média bavič Pavlásek.

Všichni tři finalisté měli v posledním kole show předvést své nejlepší latinskoamerické a klasické tance. V kategorii volný styl pak mohli zatancovat cokoliv. Vítězka se svým tanečníkem zahájila finále sambou, následoval valčík a paso doble. Freestyle pojali jako tanec "svázaných úředníků".

V dnešním finále se předvedli i všichni účastníci StarDance, kteří vypadli v předchozích kolech. Diváci tak mohli při různých tancích znova vidět dýdžejku Lucii Dvořákovou, boxera Rostislava Osičku dietoložku Kateřinu Cajthamlovou nebo moderátora Leoše Mareše. Na tanečním parketu se znovu objevili i zpěváci Leona Machálková a Radek Banga a herec Marek Taclík.

Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit s profesionálními tanečníky objevilo v roce 2004 v Británii, kde ho uvedla BBC. Poté se soutěž rozšířila do desítek zemí a v roce 2006 ji poprvé vysílala i Česká televize. StarDance tehdy sledovaly v průměru téměř dva miliony diváků. Od té doby ale zájem diváků o show poklesl. Úvodní díl jeho sedmé řady vidělo v České televizi 1,3 milionu diváků, tedy zhruba stejně jako předloni v listopadu první díl šesté řady.

Soutěž StarDance ...když hvězdy tančí letos nabídl ale proti předchozím řadám několik novinek. Počet soutěžních párů se zvýšil na deset stejně jako počet dílů, přibyly tematické večery a dva nové tance. Moderátoři se však nezměnili, zůstali jimi Tereza Kostková a Marek Eben.

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

StarDance Marie Doležalová

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí na státní svátek: Středa bude nejchladnějším dnem týdne

I příští týden si lidé kromě víkendu užijí volno také ve středu, kdy je druhý z květnových státních svátků. Podle předpovědi by měl být Den vítězství nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Maxima dosáhnou 17 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy