Cirkusový festival Letní Letná oznámil jména zahraničních hostů

Praha – Třináctý ročník mezinárodního festivalu cirkusu a divadla Letní Letná zná své zahraniční hvězdy. Představí se australsko-britští Limbo, francouzští Cirque Le Roux nebo australský soubor Circa.

Novocirkusový kabaret Limbo spojuje kromě tradičních cirkusových prvků i akrobacii, kouzelnické iluze a živou hudbu. Jeho podtitul hlásá: "Nejlepší párty mezi nebem a peklem." Diváci tak mají možnost spatřit představení v unikátním prostoru secesního dřevěného šapitó se zrcadly Magic Mirrors.

Ředitel festivalu Jiří Turek se k umění souboru Limbo vyjádřil slovy: "Představení Limbo v režii Scotta Maidmenta zavede diváky do temného podsvětí, kde vládnou špičková akrobacie, neuvěřitelné fyzické výkony i infarktové kouzelnické iluze. V představení hraje důležitou roli živá hudba plná divokých melodií, elektroakustických zvuků a hravých rytmů."

Dalšími zahraničními hosty, kteří letos na Letní Letné vystoupí, budou francouzští Cirque Le Roux s představením The Elephant in the Room, který spojí prvotřídní cirkus s film noir atmosférou nebo australský soubor Circa a jejich nové představení Beyond.

Festival se uskuteční od 18.srpna do 4.září 2016 v pražských Letenských sadech a nabídne kromě zahraničních hostů i premiéry českých souborů, open-air představení, dětská představení nebo výtvarné a cirkusové dílny.

Související

Artisté, ilustrační foto

Cirkusy nesouhlasí s omezením 100 diváků na představení

Cirkusy vítají urychlení povolení jejich akcí, nesouhlasí ale s paušálním limitem 100 lidí na představení. Dnes to v tiskové zprávě uvedl předseda iniciativy Cirkusy společně Jaromír Pavlík. Lepší je podle něj zmenšení kapacity hlediště na polovinu nebo na třetinu, aby diváci seděli ob jednu nebo ob dvě sedačky.
Zvířata

ZOO tratí miliony, žádají dřívější otevření venkovních areálů. Ozvaly se i cirkusy

Zoologické zahrady chtějí po vládě otevření venkovních areálů dříve než na konci května. Za březen a duben přišly na tržbách v součtu zhruba o 100 milionů korun a trvání uzavření jim může způsobit rozsáhlé ekonomické, sociální a ochranářské škody. Vyplývá to ze společné tiskové zprávy jedenácti českých zoologických zahrad, kterou ČTK dnes zaslaly zoo v Děčíně a ve Dvoře Králové nad Labem.

Více souvisejících

cirkus Festival Letní Letná

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy