Becherova vila zve na výrobu předmětů z bambusu či kůže

Karlovy Vary – Kreativitě se meze nekladou. To platí i o výtvarné dílně s názvem „Bambusová chřestítka, bubínky a šperky“, kterou pro rodiče s dětmi připravila interaktivní galerie Becherova vila. Dílna bude probíhat v úterý 12. dubna. Součástí bude i komentovaná prohlídka aktuální výstavy.

Becherova vila v Karlových Varech je interaktivní galerií, která nabízí včetně výstav i pestrý a zajímavý doprovodný program. Můžete si tak vyrobit například šperky z nejrůznějších materiálů nebo se třeba naučit točit na hrnčířském kruhu.

Na úterý 12. dubna si ovšem galerie připravila výtvarnou dílnu „Bambusová chřestítka, bubínky a šperky". V rámci ní si malí i velcí budou moci vyrobit jednoduché dekorativní předměty. Jako materiál poslouží bambus, zdobené korálky, kůže, provázky či tuš pro kresbu.

Dílna začíná ve čtyři hodiny odpoledne a je na ni nutná rezervace. Než ovšem začne samotná výroba předmětů, bude zde pro návštěvníky připravena komentovaná prohlídka současné výstavy. Tou je Domorodé umění Afriky ze sbírky manželů Zemanových, v níž jsou již od února k vidění různé rituální předměty, masky či plastiky, které vytvořilo téměř padesát černošských kmenů z oblasti západní subsaharské Afriky. Konkrétně jsou zde zastoupeny například sochy Dogonů, lidu Baga či Ambete, které jsou poměrně vzácné. Sochy jsou pro černošské umění obecně velice typické a mají velice důležitou funkci. Většina děl byla domorodci vyrobena pro rituály spojené s tamními tradicemi a vyznávaným náboženstvím.

Související

Russell Crowe okouzlil diváky před hotelem Thermal jako muzikant

Russell Crowe okouzlil diváky před hotelem Thermal jako muzikant + FOTO

Australský herec Russell Crowe, který dnes převzal Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, se v Karlových Varech představil také jako muzikant. Poté, co ho odpoledne na červeném koberci přivítaly davy fanoušků a novinářů a absolvoval slavnostní zahájení, se na festivalu objevil jako zpěvák skupiny Indoor Garden Party. Zaplněnému hledišti před hotelem Thermal na bezplatném vystoupení nabídl svoji bluesrockovou a country hudbu.

Více souvisejících

Karlovy Vary Becherova vila Šperky

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 8 hodinami

Teplé počasí dlouho nevydrží. Po Velikonocích se ochladí

Teploty přesahující hranici 20 stupňů dlouho nevydrží. Hned po Velikonocích se podle ČHMÚ.cz ochladí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy