Ani v závěrečném zápase Ligy mistrů se Slavia nedočkala výhry. V Dortmundu prohrála

Fotbalisté pražské Slavie v úterý večer završili svou statečnou pouť základní skupinou Ligy mistrů, ve které narazily na opravdu evropské giganty, jakými jsou Barcelona, Inter Milán a Borussia Dortmund. Právě s vestfálským klubem na jeho hřišti odehráli svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského se rozloučili s tímto ročníkem Ligy mistrů 2019/2020, ovšem ani v něm se nepodařilo připsat Slávistům tři body za vítšzství. V Dortmundu za vynikající atmosféry totiž nakonec prohráli 1:2.

Hned od úvodního hvizdu bylo jasné, že se bude jednat o velmi otevřené utkání z obou stran a že si, co se týče počtu gólových příležitostí, oba týmy nebudou nic vyčítat. Po osmi minutách hry se mohla do šokujícího vedení dostatt Slavia díky hlavičkujícímu Olayinka, kdyby ovšem jeho zakončení výtečným reflexem nevychytal gólman Bürki. A jak pak v následujících minutách Slávisté poznali, Bürki je opravdu velmi kvalitní brankář. Krátce po této Olayinkově příležitosti chyboval v defenzivě Bořil, čímž tak uvolnil Reuse do brejku spolu se Sanchem a právě druhý jmenovaný nakonec míč zaklidil do Kolářovy branky, 1:0 pro Dortmund.

V následujících chvílích mohlo být slávistickým fanouškům ještě hůře a mohli ppouze velebit Ondřeje Koláře v brance. Gólman se vytáhnul dvakrát proti Reusovi, zvláště pak tehdy, kdy Reus šel sám proti němu a předešlé Takácsovo zaváhání napravil svým zákrokem.

Právě díky výkonům Ondřeje Koláře tak mohli Pražané i nadále pomýšlet na návrat do zápasu kýženým vyrovnáním stavu, o který se tak pokoušeli Stanciu s Masopustem, stejně jako jejich kolega Takács po rohovém kopu. Po půlhodině hry měl svou šanci na to i Škoda. Ten se tehdy dostal do šance díky Stanciuovi, brankář Bürki si ale se střelou kapitána sešívaných poradil nadvakrát.

Slavia se ale nakonec ještě v prvním poločase přeci jen dočkala. Ve 43. minutě Škoda po Masopustově centru zleva svým hrudníkem sklepl na Součka a ten se tváří v tvář gólmanovi Bürkimu, kterého nakonec překonal. trefu však musel ještě posvětit videorozhodčí, jenž zkoumal, zda před tím Škoda náhodou nehrál rukou stejně tak, jestli nebyl ofsajd.

Z kraje druhé půle bylo na Slávistech vidět, že z úderu ze závěru té první chtějí těžit co nejdéle a přidusit tak ještě více Dortmund bojující o postup do osmifinále Ligy mistrů. Domácí klub však přeci jenom změnil taktiku a hlavně Brandt, jenž musel v základu nahradit zraněného Witsela, dělal nejedny neplechy slávisickému mužstvu.

Brandt sice ve druhém poločase v první ze svých dvou šancí nejdříve pálil nad, o deset minut později už se ale mohl radovat z gólu, když z úhlu dokázal dopravit míč za Kolářova záda, 2:1.

Jak se duel blížil ke svému závěru, Dortmund se spíše stáhl a byla pražská Slavia, která si ještě chtěla z duelu odvézt alespoň bod za remízu. Během dvou minut mohli skórovat jak Coufal, tak Souček, ovšem největší příležitost, naprostou tutovku měl na hlavě Kúdela, jenž nakonec těsně míjel z bezprostřední blízkosti prázdnou branku. To už hrál Dortmund o deseti lidech v poli, neboť byl před tím vyloučen po druhé žluté Weigl.

Ani tuto výhodu se ale Slávistům využít nepodařilo a to i díky stále skvěle chytajícímu gólmanovi Bürkimu, krterý snad zažil jeden ze svých životních výkonů. Slavia tedy i proto nakonec i v posledním zápase Ligy mistrů pro tuto sezónu nezvítězila, ba ani nebodovala. V Dortmundu prohrála 1:2.

Konečný výsledek:

Borussia Dortmund - Slavia Praha 2:1Branky: 10. Sancho, 61. Brandt - 43. Souček

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 14 minutami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

včera

včera

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

včera

včera

Na Ještěd se vrátí lanovka. Město schválilo její novou podobu, bude delší

Na Ještěd bude v budoucnu opět jezdit lanovka. Liberecké zastupitelstvo ve čtvrtek schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy, která se před necelými třemi lety zřítila. Nová lanovka bude mít jednu kabinu na dvou lanech a prodlouženou trasu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy