Měl se utkat Ronaldo s Messim. Los Ligy mistrů byl ale platný až napodruhé

Tak tohle si Evropská fotbalová unie UEFA rozhodně za rámeček nedá. Když se losovalo od 13:00 osmifinále nejprestižnější fotbalové evroopské soutěže Ligy mistrů, zdálo se, že vše proběhne v pořádku, zvlášť, když už má UEFA takovéto losy celkem za ty roky zmáknuté. Přesto se ale vyskytla během tohoto losu procesní chyba, kvůli které se tak los musel o pár hodin později opakovat. Proto tak fotbaloví fanoušci mimo jiné přišli o střet gigantů Paris Saint Germain a Manchesteru United a tedy i souboj dvou největších fotbalových hvězd Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Podle již platného losu se má na jaře utkat Paris Saint Germain s Realem Madrid a mimo jiné třeba i Inter Milán s Liverpoolem či Manchester United s Atléticem Madrid.

Ona zmiňovaná procesní chyba prvního losování spočívala v tom, že byl proti Villarrealu nalosován Manchester United. K tomu ale nemohlo podle pravidel dojít, neboť oba týmy už se utkaly spolu ve skupině. Proto tak byl následně k Villarrealu naloson jiný manchesterský celek, tedy Citizens.

Pochybný los, ve kterém figurovalo především jméno klubu Manchesteru United, pokračoval ale dál. Právě klub z Old Trafford totiž náhle zmizel ze seznamu možných soupeřů pro Atlético Madrid, které se pak nakonec měly utkat s Liverpoolem. I tato dvojice soupeřů se už ale utkala ve skupinové fázi. Atléticu byl nakonec vybrán Bayern Mnichov, Manchester United se měl utkat s Paris Saint Germain, tedy mělo dojít na duel Cristiana Ronalda s Lionelem Messim.

Po tomto prvním prapodivném losu to pak byli zástupci Atética Madrid, kteří žádali po UEFA vysvětlení všech zmatků při losu. Všichni zúčastnění nakonec souhlasili s tím, že se los nakonec opakoval. "Myslím, že je to fér. Byla to chyba a takové věci se občas stávají. Opakování dávalo smysl, aby nevznikla žádná podezření," nechal se pak slyšet kouč Manchesteru City Pep Guardiola, přičemž ho pak doplnil trenér Liverpoolu Jürgen Klopp: "Viděl jsem to živě a říkal jsem si, že to takhle v žádném případě nemohou nechat. Rozhodně se losování muselo opakovat."

Liverpool se objeví na San Siru, Messi zase na San Bernabéu

Opakovaný los už tedy proběhl bez větších problémů a i ten nakonec vyústil v zajímavé duely. Stejně jako při prvním losu bylo k Chelsea přilosované Lille. To fanouušci Liverpoolu se mohou těšit na výlet do milánského San Sira, stejně jako samotný kouč Jürgen Klopp. Ten se na San Siro dostane vůbec poprvé. "Musel jsem čekat 54 let, abych si poprvé zahrál na San Siru. A teď tam budu podruhé ve třech měsících, což jsou dobré zprávy. Samozřejmě je to těžký los. Inter vede italskou ligu, je to dobrý tým a je ve formě," uvedl konkrétně německý kouč.

Další osmifinálové dvojice pak tvoří Salcburk - Bayern Mnichov, Sporting Lisabon - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam a Villarreal - Juventus.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 15., 16., 22. a 23. února, odvety 8., 9. 15. a 16. března):

Salcburk - Bayern MnichovSporting Lisabon - Manchester CityBenfica Lisabon - Ajax AmsterdamChelsea - LilleAtlético Madrid - Manchester UnitedVillarreal - Juventus TurínInter Milán - LiverpoolParis St. Germain - Real Madrid

V Evropské lize se Rangers utkají s Haalandem, Vaclík pocestuje do Itálie

Kromě Ligy mistrů i Konferenční ligy se úvod jarní fáze losoval i pro Evropskou ligu. I tam bude mít český fotbal svého zástupce. Reprezntační gólman Toáš Vaclík a jeho Olympiakos Pireus se utká s Bergamem. Soupeř pražské Sparty ze skupiny Glasgow Rangers se zase utká s Borussií Dortmund.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy (první zápasy 17. února, odvety 24. února):

FC Sevilla - Dinamo ZáhřebBergamo - Olympiakos Pireus (Vaclík)Lipsko - San SebastianFC Barcelona - NeapolPetrohrad - Betis SevillaDortmund - Glasgow RangersSheriff Tiraspol - BragaFC Porto - Lazio Řím

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů UEFA Fotbal

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Kyjev: Ukrajinci v cizině sedí v restauracích, zatímco doma umíráme. Evropské státy začnou vracet brance do vlasti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy