Těžké dny pro Messiho. V Lize mistrů s PSG nevyhrál, pak byl střídán a nyní se zranil

Když přicházel jeden z nejlepších fotbalistů světa Lionel Messi z Barcelony do Paris Saint Germain, rozhodně si představoval start v novém působišti daleko růžověji než jak tomu teď doopravdy je. V posledních dnech se mu skutečně příliš pod Eiffelovou věží nedaří. Nejprve minulý týden na úvod Ligy mstrů Paříž i se třemi svými hvězdami v sestavě (Lionel Messi, Kylián Mbappé a Neymar) pouze remizovala 1:1 s Bruggami, v následném ligovém zápase s Lyonem (2:1 pro PSG) byl zase vystřídán už v 76. minutě a na Argentincovi bylo vidět, že to velice nelibě nesl. Teď to navíc vypadá, že Msessi bude svému novému týmu chybět minimálně jeden zápas. PSG totiž uvedlo, že si útočník poranil levé koleno.

Poslední dny jsou pro Lionela Messiho skutečně těmi nejtěžšími, kterými hvězdný fotbalista ve své kariéře prochází. Nejprve tedy zaváhání Paříže na úvod nového ročníku Ligy mistrů, o víkendu pak přišel první domácí zápas v lize pro exbarcelonského útočníka. Jenže tento duel proti Lyonu, jenž se hrál v neděli, ho nedohrál.

Už čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se kouč Pařížanů Mauricio Pochettino rozhodl Messiho vystřídat a posat tak místo něj na hřiště Achrafa Hakimiho. Že tento krok sám Messi hodně těžko nesl bylo vidět okamžitě. Při odchodu z hrací plochy se totiž nejenže na kouče Pochettina ani nepodíval, ale ani mu nepodal ruku, přestože mu ji trenér nabízel. A ještě mu něco blíže nespecifikovaného při tom řekl.

„Každý ví, že máme skvělé hráče, máme jich v mužstvu pětatřicet. Musíme ale dělat rozhodnutí ve prospěch celého týmu. Někdy to vede k dobrým výsledkům, někdy ne. Taková rozhodnutí jsou ale nutná, i když občas část lidí naštvou," okomentoval svůj krok Pochettino na pozápasové tiskové konferenci a dodal: „Ptal jsem se ho (Messiho), jak je na tom. A on říkal, že dobře."

V tomto duelu s Lyonem se Messi dostal do jedné příležitosti po souhře s jeho bývalým parťákem z Barcelony Neymarem a také k ráně z volného přímého kopu, která zamířila do břevna.

Nyní si bude muset Lionel Messi dát chtě nechtě pauzu. Jak totiž uvedl pařížský velkoklub na svých stránkách, Argentinec se podrobil magnetické rezonanci, která mu na levém koleni objevila pohmožděninu a minimálně při středečním utkání proti Métám bude chybět.

Více informací o zranění Lionela Messiho se veřejnost dozví až po čtvrteční zdravotní prohlídce.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Lionel Messi Paris Saint-Germain FC

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 20 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Kyjev: Ukrajinci v cizině sedí v restauracích, zatímco doma umíráme. Evropské státy začnou vracet brance do vlasti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy