Němci postupový mečbol nepotvrdili. Kazachstánci poprvé vyhráli za tři body

S Kazachstánci pomalu musejí soupeři počítat. Potřetí na tomto mistrovství světa totiž vyhráli a poprvé se tomu tak nestalo po samostatných nájezdech, ale po normální hrací době a tudíž za tři body. Vyrovnaný zápas až do konce nakonec rozhodl v čase 55:42 Pavel Akolzin, díky němuž tak tedy Kazachstán vyhrál 3:2.

V úvodním dějství mezi Kazachstánem a Německem to spíše vypadalo, jako kdyby obě mužstva chtěla vyhrát na to, kdo trefí víc do brankové konstrukce. Ze všeho nejdříve se to povedlo Stěpaněnkovi, stejným způsobem na to odpověděl Jonas Müller. Další Němec Rieder pak trefil pro změnu brankový oblouk. Nadějnou příležitost k tomu, aby Kazachstán jako první otevřel skóre, měl Ševčenko, jenže ten si své zakončení nedokázal dobře načasovat. Přestože pak naši západní sousedé byli čím dál více aktivnější a měli více ze hry, kazašského brankáře Bojarkina překonat nedokázali.

Až ve 27. minutě se nakonec změnil poprvé bezbrankový stav. Tehdy se totiž po rychlém protiútoku představil svou tvrdou ránou Šin, proti které neměl gólman Niederberger žádnou šanci, 1:0 pro Kazachstán. Tato situace Němce zdravě naštvala a zvýšili tak obrátky, což tak vedlo k vyrovnání, o které se zasloužil Kühnhackl. Němcům se pak podařilo sice duel otočit, ovšem Plachtovo přesné zakončení muselo být odvoláno kvůli předešlému ofsajdu. Za chvíli v přesilovce se to přeci jenom favorizovanému celku povedlo, když se trefil Eisenschmid. Tehdy už kazachstánská trenérská výzva úspěšná nebyla.

Na Kazachstáncích nebylo znát, že hrají už třetí zápas během čtyř dnů a krátce po příchodu na kluziště z druhé přestávky vyrovnali na 2:2. A to díky Starčenkovi, jenž proměnil trestné střílení nařízené po Müllerově zákroku na Akolzina. Pět minut před sirénou byl blízko k otočení skóre Petuchov, Kazachstán se z vítězné branky radoval o minutu později, kdy proměnil svůj brejk Akolzin. Němci pak sice sáhli k až dvouminutové hře bez brankáře, ale ani to jim nepřineslo kýžené ovoce.

Mistrovství světa v ledním hokeji v Rize – konečný výsledek (26.5.2021):

SKUPINA B

Kazachstán - Německo 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 27. Šin (Stěpaněnko, Šalapov), 41. Starčenko z trest. střílení, 56. Akolzin (Makljukov) - 30. Kühnhackl (Rieder, Holzer), 35. Eisenschmid (Loibl, Seider)

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 32 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Německu byli napadeni dva politici z protiimigrační strany AfD

Dva politici z protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD) byli ve středu lehce zraněni při útoku během slavnostní akce před zemským sněmem ve Stuttgartu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy