Kapitána národního týmu Součka trápí koleno. Köstl i tak doufá, že bude proti Gruzii k dispozici

Během úvodního zápasu českého národního týmu s Portugalskem přišla kromě předvedené hry a prohry 1:2 další nepříjemnost v podobě obnoveného zdravotního problému s kolenem u kapitána Tomáše Součka. To ho trápilo i před startem Eura a v trénincích před Portugalskem měl jisté úlevy. Přesto však asistent trenéra Jaroslav Köstl věří, že Souček je znám jako veliký bojovník hraje, i když je mu cokoliv.

Že je Souček bojovníkem, vlastně dokázal už během onoho zmiňovaného duelu s Portugalskem, kdy celý zápas nakonec i přes tento zdravotní problém dohrál. Asistent Köstl přiblížil, co ohledně kolena Souček v posledních dnech podstupuje. "Tomáš má dlouhodobě určitý diskomfort v koleně, včera se to při zápase trošku projevilo. Nicméně máme tady top medical tým, starají se o něj," uvedl konkrétně a pokračoval: "Znám Tomáše z kabiny (z předchozích působišť) 10 let. Takže kdyby to nebylo úplně na 100 procent, do zápasu by nešel. Na druhou stranu, kdybych si měl vsadit na to, jestli bude hrát, tak myslím, že určitě hrát bude. Je to bojovník a určitě tým nebude chtít nechat ve štychu."

Zároveň bývalý asistent v pražské Slavii prozradil, jaký program měli Češi po úterním duelu s Portugalskem. Ve středu před polednem si v Lipsku, konkrétně v tamní vyhlášené akademii, dali – jako již tradičně – trénink, aby se pak vydali na cestu do Hamburku, poblíž kterého mají základnu. "Hráči, kteří včera nehráli, měli zátěžový trénink na hřišti. Venku s námi byli (včerejší) náhradníci. Hráči, kteří hráli v základní sestavě, pak měli v akademii Lipska regenerační trénink. Takže Tomáš byl součástí regenerační skupiny. Jeho zatížení v tréninku řešíme hlavně po dohodě s medical týmem. Uvidíme, teď aktuálně si na žádnou potíž úplně nestěžuje. Zdravotní stav všech hráčů je jinak v pořádku," nechal se slyšet Köstl.

Ten se vrátil k samotnému zápasu s Portugalskem, v němž, i přesto, že Češi po většinu duelu bránili, jako první vedli, avšak Portugalci dokázali nepříznivý stav otočit. "Hned po zápase samozřejmě nějaké emoce byly, protože jste blízko docela velkému úspěchu. Ale nemůžeme hovořit o tom, že by vítězství Portugalska nebylo zasloužené. Musím říct, že jsem se s takovou kvalitou nesetkal, je to tým jak na výhru v Lize mistrů. Uvidíme, jak to bude tady, Euro je specifický turnaj. Nicméně jsem věřil, že dopředu dokážeme být odvážnější," prozradil Köstl své dojmy a k české hře v zápase pokračoval: "Hráli jsme hlouběji, než jsme chtěli být. Donutili nás k tomu, měli jsme ale také nevynucené ztráty. Povedla se nám změna rozestavení, reakce týmu byla dobrá. Když jsme byli odvážní dopředu, nebyly tam špatné věci, ale bylo to málo. V tomhle musíme být lepší. Ale už je to všechno dějepis a jedeme dál."

Stejně jako hlavní kouč Ivan Hašek, tak i Jaroslav Köstl potvrdil, že proti Gruzii bude několik změn v základní sestavě, přičemž o místo v ní si řekli někteří střídající hráči z prvního zápasu. "Určité změny budou, o tom v realizáku diskutujeme. Na druhou stranu kluci, kteří zápas začali, ho neskutečně odpracovali. Střídající hráči nám zatím pomohli v každém zápase, co jsme tady u týmu. Kolik změn případně bude, nemohu říci. Je to strašně čerstvé, musíme se na to pořádně podívat. Zatím jsme si udělali jen takový první rozbor hned po zápase na hotelu," dodal Köstl.

Ten se vyjádřil i k nabitému doprovodnému programu národního týmu mimo tréninků a samotných zápasů. Nejenže musí už tak cestovat mezi jednotlivými zápasy, přestože následující dva duely s Gruzií a Tureckem se odehrají v Hamburku, ale vedle toho právě v Hamburku během čtvrtečního odpoledne přijali pozvání z tamní radnice. "Asi to k těmto velkým turnajům patří. I když se přiznám, že toho nejsem úplně fanoušek. Ale víme, jak celé Německo tím šampionátem žije," zakončil Köstl.

Samotní fotbalisté pak uvítali tu skutečnost, že dostali od UEFA možnost setkat se dvěma vybranými členy svých rodin uvnitř stadionu v Lipsku. "Já měl z rodiny na zápase jen bráchu, jinak spoustu kamarádů a známých. S bráchou jsem se potkal před zápasem, kdy jsem ho zahlédl na tribuně, takže jsme si zamávali. Po zápase jsem se s nimi neviděl," dodal k tomu Tomáš Holeš.

Související

SK Slavia Praha

Fotbalisté Slavie si na úvod hlavní fáze Evropské ligy poradili s Ludogorcem

Poté, co minulý týden úspěšně do pohárové Evropy vstoupila pražská Sparta, která po 19 letech hrála první zápas v Lize mistrů a doma si poradila se Salcburkem 3:0, se nyní ve středu poprvé v hlavní fázi Evropské ligy představila pražská Slavia. Jejím prvním soupeřem byl pro změnu bulharský Ludogorec Razgrad. Na jeho hřišti sice nejprve Pražané hráli opatrně, postupem času ale přebírali iniciativu a dospěli tak k celkem kontrolované výhře 2:0, přičemž se o góly postupně postarali Jurásek a Chytil.
Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Bude mít Barcelona ve svých řadách českého gólmana? Má se zajímat i o Pavlenku

Až do konce sezóny se bude muset s největší pravděpodobností obejít fotbalová Barcelona bez gólmanské jedničky Marca-Andrého ter Stegena. Německý brankář si totiž přivodil zranění pravého kolene, ve kterém si přetrhl patelární šlachu a proto ho tak nyní čeká operace. Vedení katalánského velkoklubu tak nelení a rozhlíží se po náhradních gólmanech. Jedním z nich má být i český brankář Jiří Pavlenka.

Více souvisejících

Fotbal Tomáš Souček (fotbalista) Euro 2024

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 31 minutami

před 37 minutami

Kamala Harrisová

Klíčové státy pro Harrisovou, ukazuje nový průzkum. Rozhodnuto ale není

Do listopadových prezidentských voleb v USA zbývá jen několik týdnů. Podle nejnovějšího průzkumu má viceprezidentka Kamala Harrisová těsný náskok před exprezidentem Donaldem Trumpem v šesti ze sedmi klíčových států, které jsou označovány jako tzv. swing states. V sedmém je souboj vyrovnaný, vyplývá z šetření agentury Bloomberg News a společnosti Morning Consult.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Miroslav Krobot ve filmu Konec světa režiséra Bohdana Slámy.

RECENZE: Slámův Konec světa osciluje mezi Svěrákem a nezvládnutým vyprávěním

Je to sotva něco málo přes půl roku od premiéry snímku Sucho a Bohdan Sláma do českých kin přichází s dalším filmem. Ačkoli opět rozplétá složité rodinné vztahy, tentokrát děj zasazuje na pozadí srpnových událostí roku 1968. Ve své podstatě jde o nejvíce atypický režisérův film, jehož podnětnost paradoxně nejvíce spočívá v rozpačitosti.

včera

včera

Hokej, ilustrační foto

Na Nedvěda nenavázal. I nadále bude na lavičce hokejového národního týmu pokračovat Židlický

Před startem hokejové reprezentační sezóny je potřeba vyřešit, kdo bude český národní tým, jenž bude příští rok na jaře usilovat o obhajobu titulu mistrů světa, vést po boku hlavního trenéra Radima Rulíka. Ten se po úterku může těšit z toho, že i v té nadcházející se může spoléhat na spolupráci s Markem Židlickým. Ten tak tedy zůstává v realizačním týmu české hokejové reprezentace na rozdíl od Petra Nedvěda, jenž během léta rezignoval na post generálního manažera.

včera

Juraj Blanár

Další blamáž slovenské diplomacie. Blanár se sešel s Lavrovem a nebyl sám

Ministři zahraničí Slovenska Juraj Blanár a Maďarska Péter Szijjártó se na okraj Valného shromáždění OSN v New Yorku setkali s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem. Diskutovali zejména o otázkách energetické bezpečnosti a jejich postojích k ruské agresi vůči Ukrajině. Tato schůzka vzbudila vlnu kritiky od představitelů slovenských opozičních stran, které jednání odsoudily. Blanár a Szijjártó patřili mezi jediné představitele zemí EU, kteří se na shromáždění s Lavrovem setkali. 

včera

včera

SK Slavia Praha

Fotbalisté Slavie si na úvod hlavní fáze Evropské ligy poradili s Ludogorcem

Poté, co minulý týden úspěšně do pohárové Evropy vstoupila pražská Sparta, která po 19 letech hrála první zápas v Lize mistrů a doma si poradila se Salcburkem 3:0, se nyní ve středu poprvé v hlavní fázi Evropské ligy představila pražská Slavia. Jejím prvním soupeřem byl pro změnu bulharský Ludogorec Razgrad. Na jeho hřišti sice nejprve Pražané hráli opatrně, postupem času ale přebírali iniciativu a dospěli tak k celkem kontrolované výhře 2:0, přičemž se o góly postupně postarali Jurásek a Chytil.

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Izrael se připravuje na pozemní ofenzívu do Libanonu

Izrael se bude snažit co nejrychleji ukončit případnou pozemní ofenzívu proti proíránskému hnutí Hizballáh v Libanonu, uvedl v pátek nejmenovaný představitel izraelských bezpečnostních složek. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

Začalo druhé kolo senátních voleb

Dnes odpoledne začalo v Česku druhé kolo senátních voleb. Volební místnosti se otevřely ve 14:00 a voliči budou moci hlasovat do 22:00. Další možnost odevzdat svůj hlas budou mít ještě v sobotu od 08:00 do 14:00. K hlasování je nutné mít platný občanský průkaz nebo cestovní pas, aby volební komise mohla ověřit totožnost voliče.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy