Marina Ovsjannikovová (ruská novinářka)

Ovsjannikovová se objevila s protiválečným vzkazem v živém vysílání ruské televize.

Ruskou novinářku Ovsjannikovovou obvinili z diskreditace armády

Novinářku Marinu Ovsjannikovovou, která před časem protestovala v živém vysílání státní televize proti ruské invazi na Ukrajinu, ruské úřady obvinily z diskreditace armády. Informovaly o tom dnes ruská služba stanice BBC a nezávislý list Novaja gazeta. Podle nich hrozí žurnalistce pokuta 30.000 až 50.000 rublů (přibližně 6700 až 11.300 korun). Soud se má případem zabývat 14. dubna.
Žena se objevila s protiválečným vzkazem v živém vysílání ruské televize.

Ruska protestovala proti válce v televizi, nyní vyzývá k odsouzení invaze

Ruská novinářka a televizní produkční Marina Ovsjannikovová, která v pondělí s protiválečným transparentem vtrhla do hlavního vysílání ruské státní televize, vyzvala své spoluobčany, aby odsoudili ruskou invazi na Ukrajině. Ovsjannikovová to uvedla v rozhovoru s americkou televizní stanicí ABC News. Rusové podle ní chování ruských bezpečnostních složek na Ukrajině nepodporují.
Žena se objevila s protiválečným vzkazem v živém vysílání ruské televize.

Ruska protestovala proti válce v televizi, zaplatí 30 tisíc rublů

Ruský soud dnes udělil pokutu 30.000 rublů (přes 6000 korun) ruské novinářce a televizní producentce Marině Ovsjannikovové. Informovala o tom agentura RIA Novosti, podle níž trest padl za porušení pravidel pro pořádání veřejných akcí. Policie ženu zadržela v pondělí večer poté, co v živém vysílání ruské státní televize protestovala proti válce na Ukrajině.
Žena se objevila s protiválečným vzkazem v živém vysílání ruské televize.

Protest proti válce v živém vysílání ruské televize. Ženě hrozí tvrdý trest

Mladá žena dnes proti válce na Ukrajině protestovala v živém vysílání ruské státní televize. V televizním studiu se objevila během hlavních zpráv s transparentem "žádná válka" (no war), jak ukazuje video zveřejněné na twitteru. Ženě zřejmě hrozí tvrdý trest vzhledem k nově přijatému zákonu, který až 15letým odnětím svobody postihuje lidi, kteří se postaví proti oficiální linii Moskvy.

Aktuálně se děje

před 12 minutami

Aktualizováno před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Daň z nemovitosti v roce 2024 vzrostla. Platební údaje už míří k poplatníkům

Finanční správa začala informovat poplatníky o nové výši daně z nemovitosti. Lidé mohou obdržet platební údaje do datové schránky, na email či poštou. Lhůta pro zaplacení daně či její první splátky končí 31. května. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy